Sve dobrobiti života bez nameštaja

Da li ste nekada pomislili na uređenje doma u kom ne bi bilo nameštaja? Postoje brojni benefiti ovakvog života, pre svega po vaše zdravlje.

Život bez nameštaja zapravo podrazumeva život bez opterećenja i nereda. Danas imamo određene prostorije u koje ide i određeni nameštaj. Spavaća soba je rezervisana za krevet, dnevna za TV i kauč, trpezarija za sto i stolice itd. Umesto da nameštaj bude jednostavan deo vašeg života, on ga zapravo oblikuje. Ljudi smatraju da nužno moraju u svom stanu da poseduju svaku od ovih prostorija, baš zbog nameštaja. Ali da li je baš tako?

Feng šui saveti za dobro raspoloženje: 6 boja koje donose pozitivnu energiju i bogatstvo u dom

Život bez nameštaja vam ostavlja mnogo više prostora. U stvari, vi u dve prostorije možete da uradite apsolutno SVE. U stanovima bez nameštaja mogu se koristiti joga prostirke, jastuci i slične stvari.

1. Pruža veće mogućnosti za treniranje i kretanje
Sedimo dok radimo. Sedimo dok jedemo. Sedimo da se opustimo. Da li ste nekada pomislili koliko zapravo dnevno presedimo? Život bez nameštaja bi nas naterao na različite načine angažovanja i opuštanja. Više se krećete, jačate mišiće i održavate svoje telo zdravim i srećnim. Zapamtite, vaše telo je mašina koja se kvari ako je ne koristite.

2. Poboljšava energiju
Nameštaj ograničava vaš prostor. Energija kruži. Ako vaše telo ograničite i stavite u pasivan položaj, to se pre svega odražava negativno i na vašu energiju.

3. Život bez nameštaja poboljšava držanje
Većina kaučeva i stolica ne pogoduje pravilnom sedenju. Oslobađanjem nameštaja vi nalazite odgovarajuće položaje i time smanjujete bol u leđima i nepravilno držanje.

4. Podrazumeva manje toksina
Većina nameštaja je napravljena od iverice sa puno lepka i hemikalija. Da li vam ovo dovoljno govori?

5. Otvara prostor, ali i vaš um
Manje nameštaja znači više prostora. Više prostora znači mirniji i opušteniji um. Pored toga što se više krećete i imate više energije, oslobađate i vaš um, ali i maštu.

6. Uštedeće vam novac
Treba vam novi krevet, ali nemate novac? Jednostavno je! Ne kupujte ga! Čak možete i prodati stari nameštaj i tako se osloboditi ograničenja, a zaraditi novac.

Izvor: Lovesensa

Jovana Šipčić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.