Štetno po zdravlje: evo zašto ne treba da prekrivate hranu aluminijumskom folijom

Naučna istraživanja dokazuju - hrana koja je uvijena u aluminijumsku foliju može biti rizična po zdravlje!

Toplo vreme ubrzava proces kvarenja hrane, pa bi trebalo čim se prohladi nakon kuvanja da je stavimo u frižider. Na taj način jelo može ostati sveže i do četiri dana, ali je važno da se pravilno čuva.

Mnogi od nas samo ubace u frižider posudu sa hranom, pokrivenu aluminijumskom folijom, i tako je drže do sledećeg konzumiranja.

Ova hrana vraća štitnu žlezdu u ravnotežu: 4 super nemirnice koje štite telo od oboljenjaOva hrana vraća štitnu žlezdu u ravnotežu: 4 super nemirnice koje štite telo od oboljenjaPravilno funkcionisanje štitne žlezde neophodne je za zdravlje celog organizma, a evo koja hrana može ovu važnu žlezdu da vrati u…

Međutim, istraživanja su pokazala da je ovakav način skladištenja jela štetan. Pojedine bakterije, poput Bacillus cereus, ostaju na namirnicama i nakon kuvanja, a mrvice hrane na sobnoj temperaturi odlična su podloga za ove mikroorganizme, koji se brzo razmnožavaju, upozorava američki državni sekretarijat za zdravstvo.

Prekrivanje jela aluminijumskom folijom ostavlja dovoljno vazduha bakterijama da se razmnožavaju. Bolje rešenje je da hranu čuvamo u posudama u koje neće ulaziti vazduh, po mogućnosti sa vakuumskim poklopcem.

Kako da hranom poboljšate ravnotežu u čakrama: spisak namirnica po bojamaKako da hranom poboljšate ravnotežu u čakrama: spisak namirnica po bojamaBalansiranje čakri se ne postiže samo duhovnim tehnikama već i odgovarajućom ishranom i namirnicama, u boji koja odgovara…

Izvor: Novosti

B. J.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.