Stara istočnjačka tehnika ukrašavanja predmeta: kako da oplemenite dom dekupažom

Evo kako možete jednom dekupažom da oplemenite vaš dom. Potrebne su vam makaze, salvete, lepak, mašta na volju...

Mnoge od ovih stvari možete naći u svom domu. Sve što je od drveta, keramike, stakla, metala, plastike i sl. može se dekupažirati, pa da biste odabrali prvi projekat, ne treba mnogo vremena - obično on bude na dohvat ruke.

Što se pak tiče materijala koje treba iskoristiti da bi se projekat mogao završiti, oni se mogu nabaviti u specijalizovnim hobi-radnjama ili, ako su vam hobi-radnje skupe ili ih nemate u svom gradu, sve to možete nabaviti i u farbarama; zatim, u kolekcijama salveta koje je velika većina vas u detinjstvu sakupljala, na internetu i sl.

Kako do atmosfere pune ljubavi: feng šui saveti za pripremu i dekoraciju romantične večere...

Da bismo vam sve ovo detaljnije objasnili, najbolje je da iskoristimo jedan primer i da napravimo malu podelu. Celokupan asortiman potrebnih stvari za dekupažiranje se sastoji od:

Predmeta koji ćete dekupažirati - on može biti drveni, može biti komad nameštaja (za početak ipak krenite od manjih projekata), može biti od stakla, keramike, plastike, metala i sl.

Suvih materijala koji se lepe na predmet - to mogu biti slike sa živopisnim motivima po vašem ukusu, isečci iz novina, magazina, razglednice, ukrasni papiri, salvete, kanapi, motivi koje ste sami odštampali, fotografije itd.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.