Pletena uskršnja dekoracija u 7 jednostavnih koraka: plavi zec, čudni zec...

Zec od pletenine obradovaće najmlađe članove porodice i biće lep dodatak vašoj uskršnjoj dekoraciji.

Preporuka je da ovo iskustvo podelite sa najmlađim članovima koji će uživati sa vama praveći zeca od pletenine. U nekoliko koraka napravite zanimljiv predmet koji može biti igračka, poklon ili prigodna dekoracija povodom predstojećeg Uskrsa.

Nežna i mekana dekoracija za Uskrs: kako da sašijete unikatno krpeno jaje (URADI SAM + VIDEO)

Potreban materijal:

Za izradu su potrebni: konac za pletenje (najbolje su mešavine ili čist akril zbog elastičnosti, a možete upotrebiti i vunu), odgovarajuće igle za pletenje, igla za šivenje pletenine, konac za šivenje, punjenje za jastuke (umesto sintetičkog punjenja možete upotrebiti nepredenu vunu). Po izboru možete kupiti ili napraviti sami pom-pom za rep.

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_01

Korak 1 i korak 2

Uradite pleteninu kvadratnog oblika, jednakih stranica. U zavisnosti od izbora vunice i čvrstine rada, svaka pletenina će imati svoj odnos broja petlji i redova, zato je najbolje da izmerite pre završetka. Bod pravo sa lica i naličja zbog elastičnosti uvek daje dobar rezultat. Isprobavala sam i druge prepletaje (bod pirinča i sa lica pravo a naličja obrnuto), a najviše mi se dopalo kako izgleda zec urađen kombinacijom različitih prepletaja.

Shabby chic uskršnja dekoracija: obnovljena romantika prošlih epoha

Konac za šivenje provucite po horizontalnoj liniji tačno na sredini, sa desne na levu stranu kvadratne pletenine. Zatim nastavite istim bodom prošivanje ka srednjoj tački gornje ivice i završite na isti način ka mestu gde ste započeli. Na ovaj način ste dobili jednakokraki trougao, od koga će nastati glava sa ušima zeca.

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_1_2

Korak 3

U prostor uokviren koncem za šivenje stavite punjenje za jastuke i pažljivo zatežite konac za šivenje, oblikujući glavu zeca. Pre nego što u potpunosti vežete konac u čvor, po želji možete dodati ili oduzeti punjenje.

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_3

Korak 4

Kada oblikujete glavu, pažljivo ušijte delove pletenine koji će oblikovati telo, po gornjoj liniji leđa.

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_4

Korak 5

Kada prošijete leđa, u prostor za telo koji ste dobili ubacite željenu količinu punjenja za jastuke. Konac za šivenje provucite po donjoj ivici tela, kako biste zatezanjem konca u potpunosti zatvorili telo sa donje strane.

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_5

Korak 6 i 7

Pom-pom možete sami napraviti od iste ili vunice u kontrastnoj boji. Za pravljenje pom-poma možete koristiti karton, prste, viljušku ili komplet za pravljenje. Ukoliko je zec malo većih dimenzija, možete kupiti gotov pom-pom od veštačkog krzna.

Pričvrstite pom pom na mesto repa i vaša originalna uskršnja dekoracija u vidu zeca je gotova!

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_6

Napomena u vezi očiju i nosića: Ukoliko želite da Vaš zec dobije lice, postoje različita rešenja za oči i nosić, koji se mogu uraditi vezom pre ili posle provlačenja konca za šivenje, a kao oči mogu da posluže i dugmići ili oči-nalepnice za igračke.

pletena_uskrsnja_dekoracija_u_7_jednostavnih_koraka_plavi_zec_cudni_zec_7

Izvor: Cloopko

Valentina Vujačić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.