Ovo su omiljeni ukrasi za doček 2019. godine, a jelka će vas iznenaditi: kako dekorisati dom u maštovitom boho stilu (FOTO)

Maštovita novogodišnja dekoracija koju ćete dugo pamtiti - evo kako da ukrasite dom za praznike u popularnom boho stilu!

Zaljubljeni smo u maštovoti boho stil, bez obzira da li je u pitanju moda ili uređenje enterijera, a svoj omiljeni stil sada možete iskoristiti i za novogodišnju dekoraciju, piše Lovesensa.

Boho stil ukrašavanja doma i jelke naročito će se dopasi onima koj žele da budu drugačiji, kreativni i naprave nešto originalno. Ovakav trend dekoracije polako dobija sve više simpatija na društvenim mrežama, pa nas ne čudi što će sigurno biti jedan od omiljenih za doček 2019. godine.

Pleteni ili heklani ukrasi na jelci neizostavan su detalj boho dekoracije i najčešće su u beloj boji. Poznato je da su pletenje i heklanje savršena tehnika za opuštanje, a mnogi ih porede čak i sa jogom i meditacijom. Osim što će vas ovaj krativan čin opustiti i doneti mir, stvorićete i divne heklane ukrase za jelku. Najčešće su to ukrasi u obliku pahulje, zvezde, srceta, meseca ili novogodišnje kapice.

Najlepše novogodišnje dekoracije stanova na Instagramu: ideje za jednostavno i čarobno uređenje doma za praznike (FOTO)Najlepše novogodišnje dekoracije stanova na Instagramu: ideje za jednostavno i čarobno uređenje doma za praznike (FOTO)Kako ukrasiti dom za praznike - jednostavnost i lepota skandinavskog stila u novogodišnjem ruhu ukrala nam je srce!

Međutim, ukoliko želite u maštovitom bohu ostvarenju da napravite korak dalje, odlučite se za popularnu jelku u makrame tehnici. Makrame je tehnika vezivanja čvorova, pa ukoliko ste vešti napravite jednu takvu jelku koju ćete pričvrstiti za granu, a možete je ukrasiti i lampicama (pogledajte sliku ispod teksta).

U boho dekraciji bavezni su elementi prirode, pa su često ukrasi od drveta, naročito zvezda na vrhu jelke, lampice su isprepletene sa lišćem ili su stavljene na sobne biljke, a mnogi ukrase se ručno prave od drveta, kanapa, konca i peruški.

Napravite mini jelku za samo 10 minuta: korak po korak do savršene novogodišnje dekoracije (EKO)Napravite mini jelku za samo 10 minuta: korak po korak do savršene novogodišnje dekoracije (EKO)Savršena mini eko novogodišnja jelka koja će u vaš dom uneti posebnu čaroliju tokom praznika - evo kako sami da je napravite uz…

Ali, ne smemo zaboraviti ukras koji boho dekoraciji daje glavni pečat - hvatač snova. Do sada smo ga kačili na zid, najčešće iznad kreveta, nosili kao nakit, ali sada ima posebnu ulogu, da postane deo novogodišnje dekoracije. Hvatač snova možete okačiti na jelku, ili ga ukrasiti lampicama, a nekoga ćete naročito obradovati ako ga stavite kao ukras na kutiju od novogodišnjih poklona.

Zaboravite na ustaljena pravila pri dekoraciji, a pravi trend na Instagramu među ljubiteljima boho stila jeste da umesto zvezde na vrh jelke stavite znak mira (peace). Igrajte se, maštajte i zabavite se, a praznična čarolija će svakako oživeti svaki deo vašeg doma.

Pogledajte slike i pronađite ideje za boho novogodišnju dekoraciju! 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели The Gypsy Caravan (@the_gypsy_caravan) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели DecoRoyale Macrame (@macrame) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Barong Butik (@barongbutik) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

@thewanderingjones је поделио/ла објаву дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Leave Her Wild Boutique (@shopleaveherwild) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Boho decor with a vintage vibe (@sarikaandsage) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Beeska (@beeskaboho) дана

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Isabella| Macrame Artist (@_twome) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gabriel and Debbie Mayes (@themayesteam) дана

  

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Scandimaximalism/scandiboho (@cup_of_hygge) дана

 Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.