Ove 3 biljke su odlične za farbanje uskršnjih jaja: rastu nam ispred kuće, a ostavljaju divne boje na jajima

Farbanje jaja pristupačnim biljkama - prirodna i jednostavna tehnika bojenja jaja za Uskrs!

Ako želite na tradicionalan način da ofarbate jaja, izbegnete hemikalije i dobijete divne boje, onda uberite ove magične biljke i prionite na posao, piše Lovesensa.

1. Kopriva

Pored toga što je lekovita i hranljiva, kopriva je savršena boja za jaja. Kilogram iseckane koprive potopite u vodu i kuvajte dok ne provri, a zatim smanjite vatru i ostavite da se kuva još 15 minuta do pola sata. Ostavite da se ohladi. Ubacite tvrdo kuvana jaja u dobijenu boju od koprive i ostavite da odstoji tokom noći. Boja se često primi i bez upotrebe sirćeta, ali da biste bili sigurni, sipajte 2 kašike alkoholnog sirćeta u boju u koju ste stavili jaja. Dobićete jaja u jedinstvenoj zelenoj boji.

3 najvažnije poruke Uskrsa: evo šta treba da uradite na ovaj praznik3 najvažnije poruke Uskrsa: evo šta treba da uradite na ovaj praznik3 istinske poruke Uskrsa! Ovaj praznik donosi važne životne lekcije i slavi život...

2. Maslačak

U litar vode sipajte 300 g iseckanih cvetova maslačka. Kuvajte vodu sa maslačkom i ostavite je još 20 minuta nakon ključanja. Kada se dobijena boja ohladi, dodajte 2 kašike sirćeta, a zatim stavite tvrdo kuvana jaja u boju i ostavite ih u frižideru tokom noći. Dobićete divna pastelno žuta jaja. Ako želite jaču boju, onda sa maslačkom kuvajte ljuske crvenog luka.

3 originalna načina farbanja jaja za Uskrs: ove trikove još niste probali (FOTO + VIDEO)3 originalna načina farbanja jaja za Uskrs: ove trikove još niste probali (FOTO + VIDEO)Novi trikovi za lako, brzo i zanimljivo šaranje uskršnjih jaja - ovo morate da probate!

3. Divlji komorač

Ova biljka je odličan izbor za farbanje jaja. Osim što farba jaja u svetlozelenu boju, tokom kuvanja oslobađa predivan miris. Možete koristiti stabljiku, cvetove i liske, a boja se priprema na isti način kao i boja o maslačka i koprive. Na početku nemojte dodavati sirće, već proverite da li vam se dopada nijansa koju ste dobili. Dodajte sirće ako želite tamniju boju.

Napomena: Pre upotrebe ovih biljaka za farbanje jaja, konsultujte se sa stručnim licem. Biljke treba da bere osoba koja može sa sigurnošću da ih prepozna.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.