Ofarbajte jaja za Uskrs u shibori stilu: sasvim drugačije šarenje bez puno truda - rezultat će biti magičan (FOTO + VIDEO)

Savršen trik za šaranje jaja za Uskrs - evo kako da ofarbate jaja u predivnom shibori stilu! Vrlo je jednostavno...

Predstavljamo vam jednostavnu i sasvim drugačiju tehniku za farbanje uskršnjih jaja - originalna japanska tehnika shibori, piše Lovesensa.

Shibori je japanska tehnika farbanja tkanine, ali se poslednjih godina ovaj trend proširio i na ukrašavanje jaja za Vaskrs.

Iako deluje komplikovano i na prvi pogled učiniće vam se da morate biti vešti sa četkicom kako bista napravili ove originalne šare. Međutim, iznenadićete se koliko je zapravo shibori tehnika jednostavna i zanimljiva.

Magično ukrašavanje jaja za Uskrs: 8 najlepših ideja za farbanje ombre jaja (FOTO)Magično ukrašavanje jaja za Uskrs: 8 najlepših ideja za farbanje ombre jaja (FOTO)Zabavite se i ukrasite uskršnju korpu ombre jajima ili jajima u bojama duge! Pogledajte najlepše predloge za ukrašavanje jaja za…

Za ukrašavanje jaja u shibori stilu nije vam potrebna četkica ili specijalne boje, već se trik krije u korišćenju konca, papira i gumica za tegle.

Za ukrašavanje shibori jaja potrebna vam je plava boja za jaja, alkoholno sirće, papir (filter) za kafu, gumice za tegle, staklena posuda i makaze.

Svako jaje obmotajte filterom za kafu, a vrh papira zavežite gumicom. Prko papira obmotajte jaje gumicama za tegle ili koncem, u zavisnosti od toga kakvu šaru želite da dobijete. Krupnije šare dobićete ako jaje obmotate gumicama, a tanke i nežne linije napraviće konac.

Razmutite plavu boju za jaja prema uputstvima na pakovanju, a zatim dobijenu farbu sipajte u špric. Špricem postepeno sipajte boju po delovima jaja između konca i gumica. Kada ceo papir bude prekriven plavom bojom, ostavite jaja na sat vremena da se osuše.

8 načina da prirodnim bojama ofarbate uskršnja jaja: evo od kojih namirnica se dobijaju najlepše nijanse8 načina da prirodnim bojama ofarbate uskršnja jaja: evo od kojih namirnica se dobijaju najlepše nijanseNapravite sami prirodne boje za jaja - evo koje namirnice i začini stvaraju predivne nijanse...

Skinite gumica i odmotajte jaje iz papira, premažite ga uljem i stavite na posebno mesto u uskršnjoj korpi.

Ne sumnjamo da će vas jedinstvena shibori šara oduševiti.

Filter papire za kafu možete kupiti u svakom bolje snadbevenom supermarketu, ali za ovu tehniku možete koristiti i staru kuhinjsku krpu. Važno je da krpu dobro ispresavijate, odnosno "zgužvate" kako biste postigli najbojji efekat.

Iako se najčešće farbaju u plavo, jaja u shibori tehnici možete napraviti i u vašoj omiljenoj boji!

Pogledajte slike i video snimak za šaranje jaja u shibori tehnici!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.