Novi trik za farbanje jaja u lukovini: ruska blogerka oduševila Internet - pogledajte kakvu šaru je napravila na uskršnjim jajima (FOTO)

Poznat nam je tradiciopnalni recept za farbanje uskršnji jaja u lukovini, ali ove zanimljive šare ruske blogerke potpuno će vas inspirisati!

Najlepša farbana jaja za Uskrs su ona skuvana sa ljuskama crnog luka, tvrde mnoge naše čitateljke, piše Lepa & Srećna.

Međutim, svi vole i kad se tradicionalni recept malo dopuni, naročito ako se uz prirodne boje može dobiti i neka nova, lepa šara.

Kako da napravite roze metalik jaja za Uskrs: ovu namirnicu sipajte u farbu i dobićete prelepe šare (VIDEO)Kako da napravite roze metalik jaja za Uskrs: ovu namirnicu sipajte u farbu i dobićete prelepe šare (VIDEO)Roze metalizirana jaja sa srebrnim sjajem - jednostavno šaranje jaja koje će vas oduševiti krajnjim rezultatom! Trik je da kašiku…

Nama se dopao predlog simpatične ruske blogerke Elene, koja je recept dobila od svoje bake. Elena pripremi različite biljke i cvetiće, baš kao i mi, ali uz to obavezno koristi i neobične tračice od čipke ili pletiva, ali i pirinač i drugo zrnevlje.

Posebno dekorativnu šaru dobije tako što običan kanap obmota oko jajeta nekoliko puta, a pirinač daje sitne pege tako da jaja deluju veoma prirodno.

Ofarbajte jaja za Uskrs u shibori stilu: sasvim drugačije šarenje bez puno truda - rezultat će biti magičan (FOTO + VIDEO)Ofarbajte jaja za Uskrs u shibori stilu: sasvim drugačije šarenje bez puno truda - rezultat će biti magičan (FOTO + VIDEO)Savršen trik za šaranje jaja za Uskrs - evo kako da ofarbate jaja u predivnom shibori stilu! Vrlo je jednostavno...

Poseban efekat Elena dobija zahvaljujući listovima fizalisa (peruanska jagoda). Oni ostavljaju otisak nalik mermernim šarama, a kako kaže ruska blogerka, sličan izgled može se postići i listićima lukovine.

Što se tiče postupka, isti je kao onaj koji praktikuju srpske domaćice - željeni detalji se pritisnu uz koru jajeta pa se pažljivo jaje uvuče u najlon-čarapu. Stegne se kanapom s jedne i s druge strane i sve je spremno za kuvanje u lukovini.

Izvor: Lepa & srećna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.