Nije želela da uništi staro stablo - od njega je napravila nešto bajkovito: poželećete ovakvu čaroliju u svom dvorištu (FOTO + VIDEO)

Kada pomešate kreativnost, maštu i ljubav prema knjigama, dobićete sigurno pravo remek delo! Baš takav je i ovaj divan projekat...

Iako živimo u umreženom svetu, pa imamo pristup tolikom znanju samo pomoću klika na dugme, još uvek postoji nešto čarobno i bitno u knjigama.

Sposobnost da se uroni u književnu fikciju i čita polako i duboko, za razliku od iskušenja da samo ovlaš pregledavamo, obiluje nagradama i pomaže u podsticanju značajnih veština poput kritičkog mišljenja i empatije, dve stvari koje očito nedostaju u našem društvu.

Za ljubitelje knjiga koji planiraju put: 6 biblioteka koje morate da posetiteZa ljubitelje knjiga koji planiraju put: 6 biblioteka koje morate da posetiteKad se na vašoj mapi nađe neki od ovih gradova, obavezno zavirite u gradske biblioteke. Blaga koja čuvaju i arhitektonska…

Neprofitna organizacija Little Free Library trudi se da naša urođena ljubav prema knjigama ostane živa. Te male knjižnice pojavljuju se posvuda, a do sada je u 88 zemalja osigurano više od 75 000 biblioteka, piše The open mind.

Najzanimljiviju, koju smo do sada videli, napravila je porodica u Coeur d’Alene u Idahu. Sharalee Armitage Howard, bibliotekarka, umetnica i nekadašnja knjigovezac, odlučila je da će veliko deblo mrtvog stabla koje je staro već 110 godina, umesto da bude iskopano i uništeno, biti savršeno mesto za Malu besplatnu biblioteku ("Little Free Library").

Panj je isklesan iznutra, natkriven krovom, a instalirana je unutrašnja i spoljna rasveta koja daje bajkoviti izgled – i to je jedna od najlepših biblioteka koje smo ikada videli!

Pogledajte slike i video! 

  

 

 Izvor: Atma

Pripremila: Suzana Dulčić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.