Napravite zen oazu u svojoj kući: ove promene donose pozitivnu energiju u dom

Pretvorite svoj dom, uz nekoliko izmena, u smirujuće utočište udobnosti i topline!

Unesite prirodu unutra

Biljke, cveće, vodeni elementi, školjke, kristali, suvo granje... Elementi iz prirode donose ravnotežu i umiruju mnogo više nego kad smo okruženi gomilom nameštaja i tehnologijom. Ukrasne predmete birajte po metodi koju propagira poznata japanska organizatorka Marie Kondo – izložite ih u domu samo ako vas čine srećnim! Tako odabrane predmete grupišite u manje grupe (npr. po tri komada) i stavite ih na mesta gde ćete najviše uživati u njima – na noćni ormarić, prozorsku dasku ili komodu.

5 načina da iz kuće izbacite napetost: evo kako da dom pretvorite u svoje emotivne utočište5 načina da iz kuće izbacite napetost: evo kako da dom pretvorite u svoje emotivne utočišteKako sa minimalnim promenama postići da se u njima osećamo što bolje savetuje neuroarhitektura, spoj nauke i umetnosti uređenja…

Blagi izvori svetla

Tokom dana idealno bi bilo uživati u Suncu, prirodnom izvoru topline i svetlosti, a u sumrak upaliti male lampice (poput onih za božićni bor) toplog odsjaja ili sveće u staklenkama ili u svećnjacima. Izbegavajte hladna svetla plavičastih tonova jer ne umiruju, nego podižu nivo stresa odajući atmosferu bolnice, čekaonice ili kancelarije.

Udobnost

Shvatili ste, udobnost je vrlo važna! Investirajte u meko, toplu ćebence u omiljenoj nijansi i sa najdražim uzorkom pa je, gde god možete, nosite sa sobom, kao kada ste bili mali. Na taj način ćete uvek uz sebe zadržati dašak doma, posebno ako mnogo putujete ili se često selite.

Ako ovo promenite u kući, smanjićete stres i nervozu cele porodice: trikovi za dom u kojem vlada neverovatno dobra energijaAko ovo promenite u kući, smanjićete stres i nervozu cele porodice: trikovi za dom u kojem vlada neverovatno dobra energijaPravilnim uređenjem doma možete privući dobru energiju, lepo raspoloženje i učiniti da se uvek osećate prijatno u domu - evo koje…

Veseli mirisi

Jedna od prvih stvari koje zapazimo u SPA centru je blagi miris koji poziva na opuštanje. Napravite istu atmosferu kod kuće pomoću eteričnih ulja, prirodnih mirisnih sveća, štapića ili aromatičnog bilja. U dnevnoj i spavaćoj sobi koristite umirujuće arome (npr. mirta, lavanda, ruzmarin), dok se u kupatilu možete poigrati življim mirisima (npr. citrusi).

Napravite galeriju

Za umetnički, ali harmoničan izraz odaberite jedan zid u domu gde ćete napraviti kolaž porodičnih fotografija i uspomena ili mesto na koje ćete postaviti svoju ploču vizije budućnosti. Kombinujte razglednice sa porodičnim fotografijama, ulaznice muzeja koje ste posetili, presovano cveće i bilje... A kako bi sve bilo aranžirano sa stilom, ograničite se na nekoliko boja, na primer, crnu i belu koristite iznad radnog stola, a bež i zelenu u spavaćoj sobi.

Izvor: Sensa

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.