Najbolje prirodno sredstvo protiv komaraca: ovu stvar svi imamo u domu, a od nje komarci beže

Umesto skupih preparata punih hemikalija, iskoristite praktičan i jednostavan trik za borbu protiv komaraca!

Umesto raznih hemijskih sredstva, za borbu protiv komaraca koristite ovaj jednostavan i jeftin trik koji zaista odlično funkcioniše!

Osim što se koristi kod kompostiranja, za đubrenje biljaka i za piling kože, stari sasušeni talog kafe ili pak mlevena kafa super je sredstvo za borbu protiv komaraca, tvrdi američka Agencija za zaštitu okruženja (EPA). Komarce, kao i druge insekte, totalno odbija miris stvoren od taloga kafe koji gori!

3 biljke za spas od komaraca3 biljke za spas od komaracaZasadite ove biljke u žardinjeru na prozoru ili u svoj vrt i zaštitite se od upornih insekata...

Napomena: Talog je bolji, ali možete koristiti i običnu mlevenu kafu.

Kako ovo funkcioniše?

1. Skupljajte talog kafe i stavljajte ga na aluminijumsku foliju na tanjir. Postavite na hladnom i suvom mestu, dok postane potpuno suv.

2. Stavite tu foliju sa suvim talogom kafe na tanjir na ravnu površinu, kao što je sto, na otvorenom. Uverite se da životinje ili deca nemaju pristup tom području.

3. Palite talog (ili mlevenu kafu) dugom šibicom ili dugim upaljačem (kako se ne biste opekli), sve dok se ne uhvati i počne dimiti.

4. Talog će lagano goreti, a dim koji se stvara teraće komarce.

Još jedan način je da talog oblikujete po dužini. Zapalite talog na jednom kraju i on će lagano goreti i dužina će se skraćivati.

Ajurveda u službi zdravlja: leto bez strahaAjurveda u službi zdravlja: leto bez strahaAjurvedski lekar Avišhek Mišra, specijalista za pulsnu dijagnostiku, savetuje nas kako da bez bojazni i neželjenih posledica…

Evo još jednog praktičnog saveta: Stavite sveži list lovora umesto tablete u električni aparat protiv komaraca.

Osim komaraca, kafu možete iskoristiti u borbi sa mravima.

Posipajte mlevenu kafu na mesta gde imate problema sa mravima i problem je rešen.

Izvor: Atma

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.