Ljuske od jaja za uskršnju dekoraciju: originalno a jednostavno

Uskrs vam šalje poziv za zabavu i kreativnost. Kako ćete odgovoriti? Potražite inspiraciju i u detaljima na koje možda ne biste obratili pažnju, kao što je ljuska od jaja

Navikli smo da je bacimo - ali ljuska od jaja nudi još jedno kreativno rešenje za Uskrs. Možete je upotrebiti za dekoraciju koja će biti sasvim drugačija od ostalih.

Nakon što jaja obarite, a potrudite se da ih što duže barite kako bi bila tvrdo kuvana, vrh jaja razbijte kašičicom a unutrašnjost izvadite lagano, da se ostatak ljuske ne ošteti.

ljuske_od_jaja_za_uskrsnju_dekoraciju_originalno_a_jednostavno_2

Zatim ih možete ispuniti na razne načine. Jedan je da u njih sipate poslasticu od agar-agar, uzgojite klice pšenice i deteline. Stavite ih u kutiju od jaja i napravite originalni uskršnji meni.

ljuske_od_jaja_za_uskrsnju_dekoraciju_originalno_a_jednostavno_3

Drugi način je da napravite mini vaze ili saksije za prolećno cveće. Napravite male rupe na dnu ljuski zbog drenaže, onda ih napunite zemljom, posadite seme i vratite u kartonske kutije. Biljka će nići nakon nekoliko nedelja i može biti savršen ukras na vašoj uskršnjoj trpezi. Zatim je boljku sa ljuskom posadite u bašti, jer će se ona vremenom raazgraditi i postati korisno đubrivo za koren.

ljuske_od_jaja_za_uskrsnju_dekoraciju_originalno_a_jednostavno_4

Ljuske od jaja mogu da postanu prelepe ukrasne sveće koje će doprineti svečanoj atmosferi tokom praznika. I to veoma jednostavno - istopite vosak neke sveće koju imate i sipajte u ljuske prethodno obarenih jaja.

Dekoracija za tegle je još jedan način da kreativno upotrebite ljuske od jaja. Jednostavno ih zalepite na poklopac od tegle, i dobićete savršenu modernu dekoraciju koja može ostati i nakon praznika.

ljuske_od_jaja_za_uskrsnju_dekoraciju_originalno_a_jednostavno_5

Izvor: Lovesensa

Jasmina Stojanović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.