Kako u kući napraviti mesto za privlačenje pozitivne energije: stvorite svoj savršeni kutak za meditaciju

Kako se u danu punom obaveza susresti sa samim sobom, uhvatiti i čuti sopstvene misli, osetiti i osvestiti trenutne potrebe i istinske želje srca? Divan i moćan način za to je kratka, svakodnevna meditacija.

Samo nekoliko minuta dnevno posvećenih spajanju sa samim svojim središtem, s centrom sopstvene duhovnosti, kao i osvešćivanje prisutnosti u samom trenutku življenja predivan je dar koji sebi možemo i treba da poklanjamo, iz dana u dan.

Svesni sadašnjeg trenutka: kratke vežbe mindfulnessaSvesni sadašnjeg trenutka: kratke vežbe mindfulnessaNežno vraćanje pažnje na sadašnji trenutak, na dah, telo ili osećaje koji upravo struje našom unutrašnjošću svrha je…

Idealno mesto u domu

Za održavanje ovog rituala lepo je odvojiti mesto u domu, jedan mali kutak koji će nam značiti svetost, oazu smirenosti i sigurnosti gde poniremo u sebe. Mesto na kom ćemo moći da zaboravimo sve svoje brige, strahove i razočaranja pružiće nam utehu, smirenost, fokus na ostvarivanje želja i optimizam uz koji će one lakše da se ostvare. To mesto može da bude bilo gde u stanu, kući ili vrtu: u spavaćoj ili dnevnoj sobi, u skrovitom delu balkona, čak i u kuhinji − gde god možete da nađete malo prostora za boravak u tišini. Naročito inspirativno može delovati kutak za meditaciju smešten uz prozor, pogotovo ako on nudi pogled na zelenilo, nebo i zvezde ili na predivnu igru boja u prirodi.

3 saveta za pravilnu meditaciju3 saveta za pravilnu meditacijuMeditacija mnogima predstavlja izazov, posebno početnicima kojima u umu prevlađuje konstantna buka misli. Opustiti se znači, u…

Mesto s odrazom vaše energije

Sveto mesto u vašem domu je mesto i za tarot ili druge karte koje koristite za vizuelizaciju ili otvaranje kanala ka svom višem „ja” kada želite da donesete neke vama važne odluke i sl. Na tom prostoru može da bude i fotografija osobe koja vam je veliki uzor zbog stavova i vrednosti koje zastupa. Tu može da bude i figurica vaše životinje moći (životinja totem), figurice anđela ili replika nekog umetničkog dela koje vas duhovno nadahnjuje. Sve to će da vam pojača fokus i donese jasniju sliku puta kojim želite da idete. Ljudi koji meditiraju, često biraju i crtež mandale zbog njenog balansirajućeg i magičnog delovanja.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.