Kako pravilno prati dečje igračke i zaštititi dete od opasnih bakterija

Mada dete ne treba da živi u sterilnoj sredini, neke bakterije mogu biti opasne - na primer, stafilokoke koje su pronađene na plišanim medvedićima...

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da u 90 odsto slučajeva deci igračka koja ispadne na pod može pokupiti razne prljavštine i bakterije.

Kada bi redovno prolazile kroz veš mašinu, sve bi bilo u redu, međutim, petina plišanih igračaka nikada ne bude oprana. Takođe, piše Dejli mejl, tri od četiri medvedića posle bolesti deteta ne vide nikakvo dezinfekciono sredstvo.

Istovremeno, svaka četvrta igračka imala je tragove izmeta na sebi. Mikrobiolozi su nakon izvađenih briseva s raznih dečjih plišanih igračaka pronašli bakteriju Staphylococcus (Stafilokoke), koja je bila uzrok trovanja, a četvrtina njih sadržala je i koliforne bakterije - što upućuje na moguću prisutnost štetnih organizama.

Šta da radite kad dete TRAŽI pažnju (i zašto dete NE MORA da zasluži bliskost s roditeljem)...

Higijenski stručnjak dr Lisa Akerli rekla je za Mejl onlajn: „Sve što deca stavljaju u usta mora biti higijenski čisto, ali je teško uzeti od deteta omiljenog medu da se opere, što znači da može postati vrlo prljav".

Dr Akerli savetuje da se detetova igračka redovno stavlja u veš mašinu i da se koristi antibakterijski deterdžent za veš.

Kao deo kampanje Care For Your Bear, koja treba da podigne svest o raznim bakterijama koje vrebaju na dečjim plišanim medama, sastavljen je vodič o tome kako bi se smanjio rizik od obolevanja deteta.

Saveti za roditeljstvo: kako da detetu objasnite razvod braka...

Neke od preventivnih metoda koje predlažu su: perite medvediće na niskoj temperaturi antibakterijskim deterdžentom, izbegavajte pranje plišane igračke s ostalim vešom, medu treba sušiti prirodno, a za dodatnu zaštitu, po potrebi staviti medu u mrežastu vrećicu za pranje ili jastučnicu i ne zaboraviti na redovno odstranjivanje mrlja sunđerom.

kako_pravilno_prati_decje_igracke_i_eliminisati_pojavu_bakterija_2

Izvor: RTS

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.