Kako pravilno očistiti KUPATILO u epidemiji korona virusa: 4 stvari koje treba najčešće da dezinfikujete

Pravilno čišćenje i dezinfekcija kupatila tokom epidemije virusa - evo na koje 4 stvari treba da obratite pažnju!

Prema uputstvu stručnjaka u epidemiji korona virusa treba više da se posvetimo hiijeni svog doma, što znači da u proces čiščenja treba uključiti i dezinfekciju, piše Lovesensa.

Virus se može zadržati na tkaninini i raznim površinama u domu, a najduže na metalu. Najbolja sredstva za borbu protiv virusa su kombinacija sapunice i tople vode, alkohol od 70 procenata i sredstva za čišćenje na bazi hlora.

Kako da očistite DNEVNU SOBU tokom epidemije korona virusa: saveti za čišćenje nameštaja, tepiha, zavesa i podovaKako da očistite DNEVNU SOBU tokom epidemije korona virusa: saveti za čišćenje nameštaja, tepiha, zavesa i podovaSaznajte kako da pravilno očistite dnevnu sobu i sprečite pojavu virusa u svom domu!

Evo koji postupak za čišćenje kupatila treba pratiti tokom epidemije korona virusa:

Pod - Sa mikrofiber krpom umočenom u sapunicu i toplu vodu očistite podove. Za čišćenje pločica preporučuje se i rastvor alkohola i destilovane vode, kao i čišćenje sredstvima koja sadrže hlor.

Kada i umivaonik - Sunđer umočite u sredstvo na bazi hlora, premažite kadu, umivaonik i tuš kabinu, pa ostavite da sredstvo na površini odstoji nekoliko minuta. Zatim očistite toplom vodom i sapunicom, pa sperite još jednom toplom vodom. Posebnu pažnju obratite na slavine i njih dodatno dezinfikujte alkoholom. Vrata od tuš kabine nakon dezinfekcije očistite sredstvom za čišćenje stakla.

Kako pravilno OPRATI ODEĆU tokom epidemije korona virusa: evo na kojoj tkanini virus najduže opstajeKako pravilno OPRATI ODEĆU tokom epidemije korona virusa: evo na kojoj tkanini virus najduže opstajeDezinfekcija odeće u epidemiji korona virusa - evo kako da pravilno operete veš!

WC šolja - najbolje je koristiti agresivna sredstva na bazi hlora. Očistite i unutrašnojst šolje, kao i dasku i poklopac. Takođe, ostavite sredstvo da odstoji, pa onda isperite. Kao osveživače wc šolje možete koristiti one koje već u sebi sadrže hlor.

Veš mašina - Preporučuje se da u epidemiji virusa perete odvojeno garderobu od ostalih ukućana, kao i da perete odeću na visokim temperaturama, ukoliko vrsta tkanine to dozvoljava. Veš mašinu redovno čistite sa rastvorom alkohola i destilovane vode.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.