Kako pravilno očisititi KUHINJU u pandemiji korona virusa: 6 predmeta koje treba što češće dezinfikovati

Smernice za čišćenje kuhinje u sezoni virusa - 5 stvari koje treba što češće dezinfikovati.

Stručnjaci ističu da tokom epidemije korona virusa treba staviti veći akcenat na higijenu doma, a pored rutinskog čišćenja, dezinfekcija mnogih stvari u domu je neophodna, piše Lovesensa.

Kuhinja je prostorija u kojoj često provodimo najviše vremena, a prostor za pripremu hrane uvek treba da bude sterilan. 

Preporučuje se da tokom pandemije virusa svaki član porodice ima poseban pribor za jelo, kako bi se širenje virusa svelo na minimum.

Koja sredstva za ČIŠĆENJE najbolje uništavaju korona virus: saveti za potpunu DEZINFEKCIJU domaKoja sredstva za ČIŠĆENJE najbolje uništavaju korona virus: saveti za potpunu DEZINFEKCIJU domaNajbolja sredstva za dezinfekciju doma - evo kako najbolje da očistite dom tokom pandemije korona virusa!

Takođe, higijena doma biće potpuna ako se i fokusirate na pojačanu higijenu ruku, naročito tokom pripreme i konzumiranje jela.

Evo koje smernice za čišćenje kuhinje treba da pratite i koje stvati je potrebno posebno dezinfikovati:

1. Daska za sečenje

Dasku za seckanje obavezno čistite sredstvima za suzbijanje bakterija, a najbolje sa rastvorom alkohola i destilovane vode. Takođe, možete koristiti izbeljivače, ali je važno da nakon čišćenja dobro oprete dasku sapunicom i toplom vodom.

2. Kanta za smeće

Kante za odlaganje smeća najbolje je čistiti sredstvima sa visokim procetom hlora i to nakon svakog izbacivanja kante. Za smeće koristite jednokratne biorazgradive kese koje ćete staviti u kantu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.