Kako da živite u harmoniji sa okolinom i prostorom: feng shui je umetnost uređenja ali i nauka

Istakao bih da ne postoji ništa mistično u vezi s feng shuijem. To je metod i tehnika koja upravlja energijama našeg životnog prostora, kaže arhitekta Carlo Amedeo Reyneri i otkriva nauku iza ove drevne veštine

Feng shui - dva ideograma koja znače "Vetar i Voda" - predstavlja drevnu kinesku umetnost koja nas uči kako da živimo u harmoniji sa životnom sredinom, prilagođeni vremenskim promenama, strujanjima i vibracijama prirode, kako bismo ostvarili zdravlje, bogatstvo i sreću.

U upotrebi više od 4000 godina, feng shui se danas masovno praktikuje širom Dalekog Istoka (Kina i Hong Kong, Singapur, Tajland i Malezija) ali i u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, gde su njegove koristi i prednosti sada sve priznatije.

Studija feng shuija vodi nas na fascinantno putovanje na kom ćemo da otkrijemo da feng shui spaja aspekte kineskog pejzaža i arhitekture sa univerzalnim principima života u harmoničnom i skladnom okruženju.

Feng Shui je privlačna i interesantna kombinacija prirodnih i humanističkih disciplina, koja ovu umetnost izuzetno približava klasičnoj definiciji arhitekture, koju je dao rimski arhitekta Vitruio (prvi vek p.n.e): "Arhitektura je nauka koja proizilazi iz mnogih drugih nauka i ukrašena je mnogim i raznovrsnim učenjima... arhitekta bi trebalo da bude učen i verziran u crtežu, geometriji, optici (osvetljenju), istoriji, filozofiji, muzici, teatru, medicini i pravu."

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.