Kako da ukrasite jaja za Uskrs BEZ FARBANJA i boja: sjajna i jednostavna ideja (FOTO)

Uskrs 2020. godine - ideje za ukrašavanje jaja bez farbanja i boja!

U trenutku kada nas okružuju negativne vesti, strah i neizvesnost, možemo se odupreti negativnoj energiji fokusiranjem na kreativnost, piše Lovesensa.

Praznik Uskrs je sve bliži, a inovativne ideje za farbanje jaja mogu vas oraspoložiti i učiniti da ove godine uskršnju trpezu učinite jedinstvenom i drugačijom.

Farbanje jaja u raznim nijansama pomoću raznovrsnih tehnika uvek je odličan način da napravite sjajnu dekoraciju, ali sada možete probati i nešto potpuno suprotno - dekoracija jaja bez boja i farbanja.

Inspiracija: ukrasite uskršnja jaja belom olovkom (FOTO)Inspiracija: ukrasite uskršnja jaja belom olovkom (FOTO)Ukrasite uskršnju trpezu neobičnim jajima čiju prirodnu boju naglašavaju šare oslikane belom olovkom...

Možda na prvi pogled izgleda pomalo čudno, ali ova dekoracija postaje sve više popularnija na društvenim mrežama.

To ne znači da ne treba da ispunite stari običaj fabanja jaja u crvenoj boji, ali uz njih će se sjajno uklopiti i ideja bezbojnih, ali efektnih jaja.

Umesto farbi, ove godine možete probati jaje da ukrasite prirodnim cvećem. Od sitnog sezonskog cveća napravite venčiće ili od vunice ispletite raznobojni omotač za uskršnje jaje.

Najlepše će izgledati dekoracija "bezbojnih" jaja ako mu dodate raznobojno cveeće, ali zanimljive su i dekoracije sa kanapom, tkaninom zavezanom oko jaja ili obmotajte jaje starom novinom. Ova unikatna dekroacija sigurno će se dopasti i porodici i gostima.

Možete na jaja zalepiti i motivacione citate ili poruke za ukućane koje ste sami osmislili.

Uskršnja dekoracija: tradicionalna ukrajinska jaja pisaniceUskršnja dekoracija: tradicionalna ukrajinska jaja pisaniceAko želite da vaša uskršnja trpeza izgleda živopisno, a da vam jaja budu prava mala umetnička dela, onda ukrasite jaja poput…

Jednostavna, a istovremeno čarobna i zanimljiva ideja jeste i da obmotate jaje dekorativnom salvetom, a vrh salevete zavežete u mašnicu ili zečije uši.

Bezbojna jaja možete staviti u korpu u kombinaciji sa crvenim jajima, a okolo dodajte slamu i bez suvišnog prljanja kuhinje i promašaja, dobićete prazničnu dekoraciju za pamćenje.

Pogledajte ideje na slikama ispod!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.