Kako da svoje kupatilo pretvorite u ZEN oazu: 10 trikova za uredno i opuštajuće KUPATILO iz snova

10 malih trikova za uredno i prelepo zen kupatilo - ovo lako možete da uradite u svom domu!

Kupatilo je naš lični prostor, deo kuće u kojem često poželimo da se osamimo, sprovodimo svoje rituale i negujemo dušu i telo, piše Lovesensa. Zato je važno da kupatilo odiše pozitivnom i umirujućom energijom.

Kreiranje zen kupatila nije samo stvar estetike, već stanje uma. Kupatilo je prostor u kojem se najviše gledate u ogledalo, suočavate se sa sobom, svojim mislima i pripremate za nove poduhvate.

Feng šui saveti za povoljan položaj i uređenje kupatila u vašem domuFeng šui saveti za povoljan položaj i uređenje kupatila u vašem domuVažno je da dobra energija stalno pritiče u vaš dom, ali i da se u njemu zadrži. Ovo su lekovi koje feng šui majstori preporučuju…

Zen kupatila postala su pravi hit u svetu uređenja i dekoracije enterijera. Uz nekoliko jednostavnih i pristupačnih saveta možete svoje klasično kupatilo pretvoriti u zen oazu.

10 malih trikova za uredno i prelepo zen kupatilo:

1. Izaberite zen boje

U zen kupatilu treba da dominiraju neke od sledećih boja: boja pečuraka, boja bakra, zemljane nijanse, olujno plaba, boje morskih dubina, boja peska, maslinasta, boja krečnjaka, boja školjki ili paprat zelena.

2. Otirač od kamenčića

Kamenje ima veliku ulogu u uređenju zen kupatila. Na stari otirač zalepite kamenčiće, jedan do drugog i stavite svoj kameni otirač pored kade ili tuš kabine.

3. Slike sa zen porukama

Odštampajte zen citate, stavite ih u ram i zakačite na zid kupatila.

4. Poslužavnik za kadu

Uzmite mere svoje kade i napravite od drvene daske poslužavnik koji će doprineti vašem opuštanju u toploj i mirišljavoj kupki. Neka poslužavnik bude malo širi kako na njega možete da stavite knjigu, omiljeni napitak ili ukusne poslastice.

5. Udahni svom kupatilu život

Svako zen kupatilo treba da ima nekoliko biljaka kako bi prostor bio oplemenjen i u skladu sa prirodom. Najpogodnije biljke za kupatilo su filandedron, aloe vera, ljiljan, paprat i bambus.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.