Kako da sami dubinski očistite tepih u kućnim uslovima: bez hemikalija, bez paročistača

Trik najurednijih - kako da sami dubinski očistite tepih!

Ne morate imati dvorište kako biste savršeno očistili tepih, niti davati novac određenim servisima za čišćenje - postoji trik koji će pomoži da dubinski operete tepih i da vaš dom bude uredan i čist, piše Lovesensa.

Mrlje na tepihu, naročito ako imate decu ili kućne ljubimce, često predstavljaju veliki izazov pri sređivanju doma.

Dženifer Rodrigez, glavna službenica za higijenu u kompaniji Pro Housekeepers, otkriva sjajnu metodu za čišćenje tepiha bez dodatbnih hemikalija i paročistača.

Potrebno vam je: soda bikarbona, deterdžent za pranje sudova, stara četkica za zube, četka za čišćenje tepiha, čista krpa i kanta za vodu.

Kako se pravilno koristi soda bikarbona za čišćenje kuće: trik za pranje zavesa, tepiha i čišćenje veš mašineKako se pravilno koristi soda bikarbona za čišćenje kuće: trik za pranje zavesa, tepiha i čišćenje veš mašineUmesto skupih sredstava za čišćenje koja su puna toksičnih hemikalija, dom možete očistiti pomoću sode bikarbone - evo kako!

Dobro usisajte ceo tepih, pa pospite celu povrpšinu soda bikarbonom, naročito delove na kojima su fleke. Ostavile da soda odstoji na tepih tokom noći, pa u toplu vodu razmutite deterdćent za sudove. Promešajte dok se ne naprave mehurići, pa umočite četku u deterdžent i trljajte tepih. Kod tvrdokornih mrlja koristite četkicu za zube kako biste do detalja očistili fleku.

Umočite krpu u čistu toplu vodu, dobro je procedite i još jednom očistite tepih. Ostavite tepih da se osuši, pa ga još jednom usisajte.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.