Kako da privučete u dom dobru energiju: Feng šui i drugi saveti za poboljšanje kućne atmosfere

U primeni feng šui principa najvažnije je to da su oni dosta fleksibilni i ako nemate fontanicu, okrečite jedan od zidova u umirujuću plavu boju.

Budući da smo više van kuće nego u njoj, trebalo bi da posvetimo posebnu pažnju domu koji treba da bude negujući kutak. Ovo je prostor u kome treba da se osećamo slobodno i opušteno i, što je najvažnije, dom je mesto u kome kreiramo naše srećne trenutke. Ne zaboravite i da je vaš dom odraz vas samih. Vaše vrednosti, kriterijumi i preference se ogledaju u kući. Ukoliko ste odlučili da posvetite vreme sebi i svojoj dobrobiti, predlažemo i nekoliko saveta za poboljšanje kućne atmosfere.

Feng šu saveti: 4 stvari u kući koje privlače ostvarenje željaFeng šu saveti: 4 stvari u kući koje privlače ostvarenje želja4 feng šui saveta za ostvarenje želja u domu!

Feng šui za početnike

Ova kineska filosofija organizacije prostora zaista može povoljno da utiče na blagostanje. Ne morate odmah angažovati feng šui eksperta. Za početak, možete ublažiti svakodnevni stres ako u dom postavite fontanicu, koje se mogu pronaći u feng šui radnjama. U primeni feng šui principa najvažnije je to da su oni dosta fleksibilni i ako nemate fontanicu, okrečite jedan od zidova u umirujuću plavu boju. Spavaća soba je mesto za potpunu relaksaciju u vašem domu. Uz pomoć nekoliko feng šui saveta optimizujte svoje wellbeing rituale: uklonite ogledala iz spavaće sobe – ogledala povećavaju protok energije, te je dobro ukloniti ih iz prostorije u kojoj taj protok treba umiriti i usporiti; Postavite krevet na poziciju moći – glava ne bi trebalo da vam je ispod prozora, niti bi noge trebalo da vam gledaju u vrata; raščistite nered – ovo pravilo važi za celu kuću: sklonite nepotrebne stvari i ne gomilajte ni nameštaj ni sitnice – previše stvari može uzrokovati depresiju i poremetiti san.

Nesavršeno je savršeno

Pored dobro poznate feng šui prakse, tu je i wabi-sabi, koji nam dolazi iz Japana. Ovaj koncept nas podstiče da pronađemo lepotu i u stvarima koje su stare i oštećene. Kada sledeći put primetite da vam se malo pohabao jastuk na garnituri, ne očajavajte, već osetite zahvalnost za godine opuštajućih trenutaka koje vam je ona pružila. Na sličan način posmatrajte i sebe i svoje telo. Svaka bora je sećanje, na smeh ili suze. Nesavršenosti lica ili tela su upravo ono što vas čini jedinstvenim.

Svetlost

Sunce, svetlost i osvetljenje imaju ogroman uticaj na naš bioritam i upravo zbog toga je veoma važno kako nam je osvetljen dom. Prirodna svetlost je idealna za podsticanje produktivnosti i bolji san. Podignite roletne i sklonite zavese, jer je prirodna svetlost zdrava i za telo i za dušu.

Pravilo 20/80 za minimalno raspremanje kuće: Kako da manje čistite, a da dom uvek bude uredanPravilo 20/80 za minimalno raspremanje kuće: Kako da manje čistite, a da dom uvek bude uredanPravilo 20 odsto / 80 odsto za čišćenje kuće - kako da najbrže raspremite svoj dom!

Ozelenite dom

Biljke nisu samo dekorativni detalj u kući, već i sjajan način da detoksikujete prostor. Baštovanstvo je i jedna od zajedničkih aktivnosti dugovečnih ljudi u tzv. plavim zonama.

Kutak za hobi

U kući imate prostoriju za spavanje, kuvanje ili jelo, pa zašto ne biste kreirali i kutak za svoj hobi?!
Ako volite da čitate, izaberite neki ćošak i smestite tu svoju omiljenu fotelju i lampu. Ukoliko volite neki ručni rad, napravite prostor za svoj hobi – dovoljo je da organizujete nekoliko kutija sa materijalima, udobnu stolicu i stimulišuće etarsko ulje za elan i budnost.

Izvor: Sensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.