Kako da ofarbate jaja u vinu: svetlucava jaja za radostan Uskrs (FOTO)

Farbanje jaja u vinu - novi trik koji ćete poželeti da probate!

Najlepša su prirodno ofarbana jaja i mnoge domaćice već godinama uživaju u receptima sa prirodnim bojama, piše Lepa & Srećna.

Ako želite da ovog Uskrsa obradujete ukućane i goste specijalnom dekoracijom, predlažemo da isprobate recept sa kuvanim vinom.

Novi trik za farbanje jaja u lukovini: ruska blogerka oduševila Internet - pogledajte kakvu šaru je napravila na uskršnjim jajima (FOTO)Novi trik za farbanje jaja u lukovini: ruska blogerka oduševila Internet - pogledajte kakvu šaru je napravila na uskršnjim jajima (FOTO)Poznat nam je tradiciopnalni recept za farbanje uskršnji jaja u lukovini, ali ove zanimljive šare ruske blogerke potpuno će vas…

Priprema je jednostavna, potrebno je samo da kuvate jaja u jakom crnom vinu oko 7 minuta.

Važno je da jaja budu potpuno potopljena u tečnost, a kad se kuvanje završi, ostavite ih da stoje u vinu još 12 časova. Možete ih skuvati uveče i ostaviti poklopljene tokom noći. Ujutru ih izvadite na tanjir i ostavite da se osuše.

Kako kupusom ofarbati jaja za Uskrs: tirkizna jaja sa šljokicama - ceo Internet želi da proba ovaj super trik (FOTO)Kako kupusom ofarbati jaja za Uskrs: tirkizna jaja sa šljokicama - ceo Internet želi da proba ovaj super trik (FOTO)Farbanje jaja prirodnim namirnicama - oduševiće vas tirkizna boja koja se dobija od crvenog kupusa!

Nemojte ih brisati, jer kad se budu osušili, izgledaće kao da su prekrivena tankim slojem kristalnog peska. Na jačem svetlu, svetlucaće kao pravi kristali.

Nažalost, ovo vino bi bilo najbolje da nakon kuvanja bacite, pa imajte na umu da će vam za farbanje jaja biti sasvim odgovarajuća i neka obična, jeftinija vrsta vina.

Izvor: Lepa & srećna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.