Kako da napravite roze metalik jaja za Uskrs: ovu namirnicu sipajte u farbu i dobićete prelepe šare (VIDEO)

Roze metalizirana jaja sa srebrnim sjajem - jednostavno šaranje jaja koje će vas oduševiti krajnjim rezultatom! Trik je da kašiku jedne namirnice sipate u farbu...

Ako svake godine pred Uskrs tražite ideje jer želite sasvim drugačiju prazničnu dekoraciju, onda su metalik roze jaja savršen izbor za vašu uskršnju korpu, piše Lovesensa.

Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka Marta Stjuart poigrala se sa bojama i napravila novi trend u šaranju uskršnjih jaja - metalizirana jaja.

Na prvi pogled izrada ove šare deluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici.

Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovog ulja i pomešati sa bojom, tako da na vrhu ostanu mehurići od ulja.

8 načina da prirodnim bojama ofarbate uskršnja jaja: evo od kojih namirnica se dobijaju najlepše nijanse8 načina da prirodnim bojama ofarbate uskršnja jaja: evo od kojih namirnica se dobijaju najlepše nijanseNapravite sami prirodne boje za jaja - evo koje namirnice i začini stvaraju predivne nijanse...

Jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mehurići od ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare.

Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim pomoću štapića za uši roze površinu jaja premažite ružičastim gliterom u prahu, a srebrni gliter postepeno nanesite na belu površinu jajeta.

Najbolji efekat dobićete ako koristite bela jaja.

U video prilogu je prikazan postupak za farbanje roze metalik jaja, ali verujemo da isti postupak možete ponoviti i sa nekom drugom bojom.

Pogledajte video snimak! 

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.