Kako da napravite prirodnu pastu za zube: potrebna su vam 4 sastojka i 5 minuta

Napravite prirodnu pastu za zube - bez hemikalija, bez plastike!

Mnogi ljudi misle da ne mogu izbeći korišćenje plastike kada su u pitanju proizvodi za higijenu, piše Lovesensa. Ipak, to je velika zabluda, jer vaše vredne ruke i kreativan um mogu po određenim instrukcijama napraviti prirodne proizvode za svakodnevnu negu i higijenu, bez plastične ambalaže i bez dodatnih hemikalija, pa čak i pastu za zube.

U nekim pastama za zube pronađšene su hemikalije koje nepovoljno utiču na zdravlje. Na primer, pre nekoliko godina u SAD-u iz prodajte su povučene paste za zube koje sadrže triklosan, hemikaliju za koju je dokazano da povećava rizik od rasta ćelija raka. Ova hemikalija se stavlja u mnoge paste za zube kako bi se sprečile bolesti desni, a brojna američka ispitivanja pokazala su daa može biti toksična po organizam.

Ako ovo stavite u šampon, kosa će vam biti neverovatno lepa: najjednostavniji i najjeftiniji način da rešite svaki problem sa kosomAko ovo stavite u šampon, kosa će vam biti neverovatno lepa: najjednostavniji i najjeftiniji način da rešite svaki problem sa kosomRešite svaki problem sa kosom na prirodan način - evo šta treba da sipate u svoj šampon!

Takođe, da bi pasta imala mogužnost izbeljivanja zuba, često se u sastavu paste koriste peroksidi i vodonikov peroksid koji mogu biti toksični i nadražuju meko tkivo.

Doktor Toni Talbot, ekspert u restaurativnoj stomatologiji sa iskustvom većim od 35 godina i član Kraljevskog koledža za hirurge u Engleskoj u svojim izjavama za medije istakao je da se u mnogim pastama za zube nalaze mikročestice plastike koje su toliko male da se ne mogu videti ni pod mikroskopom, a koriste se kao abrazivno sredstvo za uklanjanje mrlja sa zuba. Ova mikroplastika nalazi u našem organizmu put prehrambenog lanca, ali završava u raznim vodama poput mora i okeana i ekoliški stručnjaci ističu da imaju pogubno dejstvo po životnu sredinu u istoj meri kao i plastične kese.

Zero Waste koncept koji se bazira na načinu života bez otpada daje sjajne kućne mini projkete, a jedan od njih je i kako da napravite prirodnu pastu i za zube bez hemikalija i plastike.

Sastojci:

  • 1 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice organskog kokosovog ulja
  • 20 kapi eteričnog ulja nane
  • 10 kapi propolisa

Priprema:

Sve sastojke sipajte u jednu posudu i mešajte dok ne dobijete jedinstvenu kremastu strukturu. Svoju prirodnu pastu za zube možete držati u maloj teglici u kupatilu, a kao svoj doprinos životnoj sredini koristite i četkice za zube od drveta ili bambusa.

Napomena: Pre upotrebe ove paste konsultujte se sa stomatologom koji je upućen u vaše oralno zdravlje.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.