Kako da MALI STAN sa puno stvari uvek bude uredan: 5 tajni za pametno odlaganje i sređivanje

Uvek sređen mali stan - 5 super trikova za odlaganje stvari!

Lako je imati uredan životni prostor kada posedujete veliku nekretninu u koju stane baš sve, ali ni mali dom nije prepreka za urednost.

Naravno, većina se odmah zapita gde ćemo sa stvarima s obzirom na to da nemamo puno mesta. Tu nam u pomoć uskaču profesionalni organizatori prostora. Oni će vam otkriti kako je tajna urednog malog doma u tome da se iskoristi svaki slobodni centimetar i tako pronađe mesto za sve one stvari koje zapravo stvaraju nered.

1. VEŠALICA ZA ODEĆU KOJA JOŠ NE IDE NA PRANJE

Mnogi od nas u domu imaju stolicu i(li) fotelju koja služi za odlaganje nošene odeće koja još nije za pranje. Ne možemo je staviti u orman pa onda pronađemo prvi slobodni kutak i tamo je bacimo. Odjednom se svuda oko nas stvaraju hrpe odeće sa kojom ne znamo šta bismo. Umesto da njome zauzimate nameštaj, smestite je na vešalicu.

Ova feng šui greška donosi vrlo lošu energiju u dom: evo gde treba da čuvate knjige u svojoj kućiOva feng šui greška donosi vrlo lošu energiju u dom: evo gde treba da čuvate knjige u svojoj kućiFeng šui stručnjaci upozoravaju - ako ovako čuvate knjige, privlačite užasno lošu energiju u dom!

2. KORPA I(LI) VREĆA ZA PRLJAVO RUBLJE

Baš kao i odeća koju ćemo još nositi, nered stvara i ona koju nameravamo da operemo. Nemamo uvek dovoljno komada srodnih boja ili materijala da napunimo mašinu, pa odeća svuda čeka svoj red za pranje. Idealno rešenje za to su korpe ili vreće za prljavo rublje koje su danas na tržištu dostupne u svim veličinama. Ako nemate mesta za jednu veću, smestite nekoliko manjih modela u razne kutke doma. Najprljaviju odeću ostavite u kupatilu, a onu manje prljavu možete smestiti u korpu ili vreću koju možete držati uz vešalicu za nošenu odeću.

3. PREGRADE I ULOŠCI ZA FIOKE

Najlakše nam je sve strpati u fioku, ali tako ćemo samo stvoriti dodatni nered i posao. Zato iskoristite raznolike uloške i pregrade uz pomoć kojih ćete sortirati sadržaj fioka.

Nije važno jesu li u pitanju fioke u sklopu kuhinjskih ormarića, regala ili radnog stola – nema tog sadržaja koji ne možete uredno složiti zahvaljujući tim malim i uglavnom povoljnim dodacima.

Zavirite u divnu malu kuću u srcu prirode: oduševićete se kada vidite unutrašnjost ovog slatkog doma (VIDEO)Zavirite u divnu malu kuću u srcu prirode: oduševićete se kada vidite unutrašnjost ovog slatkog doma (VIDEO)Umorili su se od život au gradu i želeli su mali dom u prirodi! zavirite u kućicu koja osvaja svako srce...

4. POLICE, ZIDNI DRŽAĆI I VISEĆI ORGANIZATORI

Nemojte misliti da u urednom domu ništa ne sme da bude izloženo pogledima. Stvari koje su u svakodnevnoj upotrebi slobodno izložite na policama za koje uvek ima mesta u domu. One su dobar način za iskorišćavanje praznih zidova.

Isto važi i za zidne držače koji uz pomoć kukica takođe postaju saveznik za odlaganje stvari. Ako pak nemate slobodan zid, možete ih smestiti i na nameštaj.

Nemojte zaboraviti i na viseće organizatore, koji su takođe dobro rešenje za male domove.

5. KUPUJTE NAMEŠTAJ SA PROSTOROM ZA DODATNO SKLADIŠTENJE

Prilikom kupovine nameštaja vodite računa o tome da odaberete komade koje možete iskoristiti za odlaganje stvari. Krevet sa fiokom već je postao standard, baš kao i kauč. Klupe za ulazni deo doma ili kuhinjske klupe za sedenje takođe se mogu nabaviti u varijantama koje sadrže prostor za skladištenje.

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.