Kako da izlečite nepovoljan feng šui ako se nalazi u sektoru bogatstva: 8 nepovoljnih mesta za kupatilo

Evo zašto nije dobro da se kupatilo nalazi u sektoru bogatstva...

U Kini se kupatila, odnosno toaleti, smatraju najlošijim i najnegativnijim mestom, koje se uopšte ne izlaže feng shui lekovima (korektorima prostora), jer se tu sva energija bukvalno spira.

U davna vremena, toalet je bio potpuno odvojen od prostora gde se živi, jede i spava, kao i kod nas. Pošto su danas atraktivne neke druge stvari, nema mnogo mesta za polemisanje.

Japanski feng šui: 10 kratkih saveta koje vam poklanja bambus u kući...

Ali, ipak se treba pridržavati određenih pravila:

  • Kupatilo nikako ne sme biti u centru stana.
  • Ne sme biti ni ispod stepeništa, jer taj prostor (koji i inače treba da bude vrlo uredan) utiče na školovanje i budućnost dece u kući.
  • Kupatilo ne sme biti naspram ili iznad ulaznih vrata kuće ili neke važne sobe (dnevna, spavaća, dečija...). Danas su posebno popularne spavaće sobe sa kupatilom unutar nje, što je po feng shuiju jako nepovoljno. Zato, pri kupovini nekretnine, ovakve treba obilaziti u širokom luku.
  • WC šolju i vrata kupatila uvek držati zatvorene, da se ne vraća loša chi energija.
  • Ako se WC šolja nalazi direktno naspram ulaznih vrata kupatila, pored nje treba staviti biljku koja će upijati loš chi. Upravo zbog lošeg chi-ja, biljke će se brzo sušiti i neophodno ih je stalno menjati.
  • Jako je loše ako se kupatilo nađe u nekom od naših povoljnih sektora, posebno sektoru bogatstva. Tada treba u kupatilo staviti metalnu posudu u kojoj je par sitnih kovanica, koje ćemo sa vremena na vreme menjati, i time stalno aktivirati finansijsku energiju.
  • Jedino povoljno rešenje za kupatilo je da se ono nađe u jednom od četiri negativna sektora, a da se zatim na vrata kupatila okači ogledalo, kako bi kao prostorija simbolički nestalo.

kako_da_izlecite_nepovoljan_feng_sui_ako_se_nalazi_u_sektoru_bogatstva_8_nepovoljnih_mesta_za_kupatilo_1

Izvor: Astroportal

Tekst: Miloš Tomić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.