Japanski feng šui: 10 kratkih saveta koje vam poklanja bambus u kući

Dva bambusa su simbol ljubavi i sretnog braka, tri se čuvaju za sreću, pet za zdravlje, a osam za bogatstvo.

Pupoljci bambusa koriste se u ishrani. Simbolika bambusa podstiče nas na duboke i praktične životne lekcije. Bambus je u Kini simbol dugovečnosti, a u Indiji prijateljstva. Slede najvažnije lekcije koje nam donosi bambus kako bi se podsetili na ono što već znamo, ali u svakodnevnici često zaboravimo!

Ono što izgleda slabo može biti vrlo snažno.

Telo najveće vrste bambusa nije veće od mnogih drugih stabala u šumi. Uz to, podnose hladne zime i vrlo topla leta i ponekad su jedina stabla koja stoje nakon oluje. Prisetite se reči Yoda učitelja: veličina nije važna. Pogledaj mene. Sudiš li o meni prema mojoj veličini? Važno je ne podcenjivati ​​druge ili sebe temeljem predočavanjima o tome što je slabo, a što snažno. Ne moramo biti veliki da bi bili snažni. Ne moramo pohađati poznatu školu, već kao i bambus stajati uspravno, verovati u vlastite snage i znati da smo snažni kad trebamo biti. Setite se takođe da je snaga u vedrini, otvorenosti i transparentnosti... u ljubaznosti, saosećanju i saradnji!

Saviti se, ali ne slomiti se

Jedna od impresivnih stvari o bambusu je njegovo ljuljanje na povetarcu. Taj nežan lepršav pokret je simbol poniznosti. Temelj bambusa je čvrst, ali se kreće i ljulja skladno s vetrom... ne bori se protiv njega. Čak i nakon najjačeg vetra, bambus i dalje stoji uspravno. Saviti se, ali ne slomiti tj. stav ići prirodnim tokom je jedna od tajni uspeha bilo da je reč o stablu bambusa, teškim situacijama ili bavljenju svakodnevnim životnim stvarima.

Usporite svoj zaposlen um

Danas raspolažemo s ogromnom količinom informacija kao nikada pre, a većina nas živi vrlo brzim tempom. Život je postao poprilično užurban i u nekim trenucima vrlo haotičan. Često je teško primetiti signal od sve te silne buke. U ovoj vrsti okruženja, sve je važnije usporiti i odvojiti vreme kako bismo smirili svoj zaposlen um, uživali mirnoću bambusa, tako da možemo stvari videti jasnije.

Budite uvek spremni

Veliki aikido majstor Kensho Furuya je rekao: ratnik, kao i bambus, je uvek spreman za akciju. Kroz trening i praksu možemo razvijati svoj način stanja u kojem je naše biće spremno za svaku situaciju bez obzira radilo o se pozitivnom ili negativnom iskustvu.

6 moćnih ljubavi po kineskim principima energije: feng šui zaštita za voljene...

Pronađite mudrost u praznini

Da bi nešto naučili, prvi korak je isprazniti sebe od unapred stvorenih pojmova. Čovek ne može ispuniti čašu koja je već puna. Šuplja unutrašnjost bambusa podseća nas da smo često prepuni sebe i vlastitih zaključaka tako da nemamo prostora za bilo što drugo. Kako bismo mogli primiti znanja i mudrosti i iz prirode i od ljudi, trebalo bi biti otvoreni za ono što je novo i drugačije. Kada ispraznimo um od naših predrasuda, ponosa i strahova, tada postajemo otvoreni za sve mogućnosti.

Posvetite se svom rastu i razvoju

Bambus je među najbrže rastućim biljkama na svetu. Nije važno ko smo ili gde se nalazimo - imamo neverojatan potencijal za rast! Kontinuirani razvoj, ti mali koraci su dragoceniji nego veliki skokovi. Naš kontinuirani rast, kao rast bambusa, može biti vrlo značajan kad se osvrnemo na ono što i gde smo nekad bili. Možda s vremena na vreme postanemo obeshrabreni i osećamo de nema poboljšanja.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.