Feng šui učitelji savetuju: 7 koraka za blistav i čist dom

Po drevnim feng šui principima, čist i uredan dom je od presudnog značaja. Neuredna kuća, prašina i monoton prostor bez novih ideja doneće zastoj na svim poljima. Pokrenite Či energiju u domu i očistite ga uz savete feng šui učitelja...

Rešite se nereda

Za početak velikog čišćenja, prvo se rešite nereda, kako u svom domu, tako i u kolima, na poslu! Feng šui stručnjaci predlažu da unesete svetlije boje i detaljno sredite frižider kako biste osvežili prostor i doneli dobre vibracije u svoj dom.

Više: 7 rizičnih predmeta koji vam po feng šuiju kradu energiju

Prebrišite prašinu

Obrišite prašinu ispod svake stvari u domu. Prašina stvara zastoj i mrtvilo u kući, upozoravaju učitelji feng šuija i savetuju da razbijete ovo cirkulacijom i tokom u domu. Cirkulacija u domu donosi zdravlje i prosperitet cele porodice. Kako to da postignete? Očistite površine ispod sofe, kreveta, šporeta, frižidera... Čišćenje i pospremanje pokrenuće Či energiju.

Više: 5 kratkih feng šui lekcija

Operite prozore

Pritom, feng šui učitelji savetuju da ne perete na brzinu samo prozore, već i roletne ako ih imate, kao i zavese! Čisti prozori donose bolji pogled na život, ali važno je da osvežite i sve oko njih!

Više: Feng šui pravila za sređivanje kuće

Unesite nove ideje u dom

Pogledajte svoju policu za knjige, da li je na njima neka knjiga koju želite da poklonite prijatelju? Kada je odvojite i poklonite, kupite sebi neku novu koju već neko vreme priželjkujete. Upoznajte pisca kojeg vam je preporučio prijatelj! Nove ideje su veoma bitne kako u životu, tako i u u prostoru u kojem provodite najviše vremena.

Pretresite i svoje navike u ishrani

Ukoliko u vašoj ishrani ima dosta lisnatog i zelenog povrća, feng šui stručnjaci kažu da će to očistiti vas iznutra, dati više energije i dati sjaj vašem životu. Dan započnite vrućom vodom i limunom, a potom se skocentrišite na sređivanje svog doma.

Sredite svoje internet profile

Priredite i svom računaru Zen momenat! Internet je druga sredina u kojoj živimo tako da i naš "drugi dom" zaslužuje barem jednom godišnje sređivanje, ako ne i češće. Dosta ljudi provodi vreme na socijalnim mrežama ili veći deo poslova obavljaju mejlom pa im je internet neophodan, Osvežite svoj online profil slikama, bojama, novim folderima u koje ćete smestiti slike i dokumenta koja su vam bila razbacana po desktopu. Sredite svoj mejl ili društvene mreže.

Sačuvajte budžet

U veliko sređivanje doma spada i sređivanje vašeg budžeta! Razmislite na koji način ćete organizovati i investirati novac. Razmislite da li je bolje da koristite kartice ili da se ipak vratite samo gotovini. Kao što sređujete dom kada treba da vas stignu gosti, tako se i ažurno ponašajte s novcem. Priznanice organizujte, rasporedite po kovertama ili lepim organizerima, obeležite ih i sredite fioke u kojima ih držite.

Izvor: Lisa / Moj stan

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.