Feng šui saveti: kako prepoznati i lečiti otrovne strelice u domu

Najčešća manifestacija šar čija jesu tajne otrovne strelice, nevidljivi mlazovi energije koji negativno utiču na prostor i sve koji se nalaze u prostoru.

U drevnoj kineskoj tehnici uređenja prostora feng šui razlikujemo pozitivan či, koji nazivamo šeng či i negativan či, koji nazivamo šar či.

Šeng či je spora energija, blaga, kao mirna reka koja teče kroz ravnicu. Nikada se ne kreće pravolinijski već lagano vijuga, težeći da ostane i da se akumulira na mestima gde je feng šui dobar, odnosno na mestima gde postoji ravnoteža jina i janga.

S druge strane, šar či je brza, negativna energija, poput divlje planinske reke, koja nosi sve pred sobom, donosi nesreću i destrukciju.

Najčešća manifestacija šar čija jesu tajne otrovne strelice, nevidljivi mlazovi energije koji negativno utiču na prostor i sve koji se nalaze u prostoru.

Otrovne strelice nastaju svuda gde postoji duga prava linija, dovoljna da ubrza energiju i omogući njen prelazak iz šeng čija u šar či.

To su, na primer, sve vrste oštrih ivica, ivice zidova, predmeta, rubovi zgrada, vidljive grede na plafonu... Takođe, i dugački hodnici i dugačke ulice imaju isti efekat, kao i svaki oštar predmet poput noža ili igle, pa čak i iglice kaktusa. Kuće na raskrsnicama su, takođe, na udaru negativnih tajnih otrovnih strelica.

Istinitost postojanja otrovnih strelica odnosno negativne energije ne pronalazimo samo u kineskoj kulturi, već i u mnogim drugim. Nama najbliži primer su svakako Vlasi, čije vračare svoje rituale obavljaju na raskrsnicama, jer znaju da se tu presecaju mnoge energije stvarajući energetski jake otrovne strelice koje one koriste u svojoj magiji.Aktivacija pravca breskvinog cveta: feng šui formula za privlačenje partnera

5 znakova da u vašem domu vlada dobar feng šui...

"Kako se boriti protiv otrovnih strelica?", mnogi će se zapitati. Feng šui se vodi jednostavnim pravilom - predmeti koje direktno i nesmetano ne vidimo, ne mogu uticati na nas. Tako je i u ovom slučaju.

Ako naša kuća gleda na ivicu druge kuće ili zgrade, otrovnu strelicu možemo blokirati postavljanjem saksija sa cvećem na prozor ili sađenjem žive ograde i drveća. Slično možemo učiniti i ako nam dvorište gleda na dugačku ulicu.
Ako je prilaz kući dugačak, prav put, potrebno je sa svake strane zasaditi ukrasno bilje koje će navesti či da krivuda i tako izbeći otrovnu strelicu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.