Feng šui pravila za dnevnu sobu: kako sprečiti kruženje negativne energije u domu

Koja boja privlači novac, a šta treba da izbacimo iz dnevne sobe - feng šui pravila za sreću, obilje i ljubav u domu!

Dnevna soba je srce doma i sve se vrti oko nje. U njoj se ukućani druže, opuštaju, ali i primaju posete. Prema feng šui načelima, trebalo bi da bude što bliže ulaznim vratima, da bi "prikupila" više pozitivnih vibracija.

Idealno je da centralna prostorija u domu bude u obliku pravougaonika, a nameštaj poređan ukrug, tako da uglovi sobe ostanu rasterećeni. Poželjno je da plafon bude visok, jer omogućava nesmetano kruženje energije čak i kada je u njoj mnogo ljudi.

Proverite da li odbijate energiju novca: ove stvari treba odmah da izbacite iz torbe (FENG ŠUI)Proverite da li odbijate energiju novca: ove stvari treba odmah da izbacite iz torbe (FENG ŠUI)Stvari koje nosite u torbi mogu blokirati energiju obilja - evo šta savetuju feng šui stručnjaci!

Kada je u pitanju garnitura za sedenje, najvažnije je da bude udobna i postavljena tako da omogućava nesmetanu komunikaciju. Ako u sobi nema mnogo detalja, garnitura, trosed ili fotelja mogu da budu intenzivne boje (crvena, roze, narandžasta), koje emituju dobro raspoloženje. Elektronski i muzički uređaji nikako ne bi smeli da budu u centru prostorije, jer ometaju komunikaciju.

Veći komadi nameštaja, kao što je garnitura za sedenje, ormari i biblioteke, ne bi trebalo da stoje nasuprot vratima, niti suviše blizu njima, jer blokiraju energiju.

U uglovima sobe poželjno je da budu biljke, vaze sa cvećem, stone lampe, akvarijum ili kućna fontana. Pošto je dnevna soba predviđena za porodično okupljanje, harmoničnim odnosima među ukućanima doprineće i zidovi okrečeni u nežno plavu, zelenu ili žutu boju.

Što se tiče rasvete, bitno je da prostorija bude dobro osvetljena i tokom dana i uveče. Prozori bez zavesa omogućiće da u nju prodire dovoljno dnevnog svetla. Ukoliko je soba velika, osim lustera, dobro je da bude dodatno osvetljena stonim i zidnim lampama.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.