Feng šui lekovi za Mesec gladnih duhova: kako pojačati jang energiju života i pokreta

Od 14. avgusta do 13. septembra 2015. godine jin i jang energije nisu u ravnoteži, a taj period Kinezi nazivaju "Mesec gladnih duhova"...

Osećate li se ovih dana premoreno, bezvoljno i na neki način potpuno nezainteresovano za sve što se dešava u vašem okruženju? Potpuno sam u pravu, zar ne?

Kineska filozofija se zasniva na dualizmu, odnosno na načelu da u prirodi postoje dvije suprotne karakteristike energije - jin i jang, koje prožimaju nas i svu prirodu koja nas okružuje.

Jin je primarno ženska energija, energija sporog toka, kreće se ka dole. Jin je crno, tama, noć. Jin je pasivna energija, mir, stajaća voda, ali može predstavljati i beživotnost i smrt.

Feng šui saveti za početak jeseni: 3 načina da olakšate sebi povratak sa odmora...

Jang je primarno muška energija, brza energija, kreće se ka gore, bela boja, dan, svetlo, vetar, pokret, muzika, dominacija... Jang je aktivna energija, snaga, odlučnost. Nasuprot jinu, jang je život...

Još od 31. jula 2015. godine jin energije nadjačavaju jang, a s mladim Mesecom 14. avgusta i početkom sedmog meseca kineskog lunarnog kalendara, započeo je i period koji Kinezi nazivaju "Mesec gladnih duhova". Jin energija će dosegnuti vrhunac tokom punog Meseca 28. avgusta, kada se, prema verovanju, obeležava "Dan gladnih duhova", od kojeg Kinezi strahuju i ne napuštaju dom, osim u neodložnim situacijama.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.