Feng šui lek protiv loše energije, svađa i nesupeha: unesite ovu stvar u kuću i očekujte dobre promene u životu

Iako se u feng šui krugovima hematit često naziva kristal, možda bi bilo korisno znati da hematit nije kristal, već mineral (oksid gvožđa).

Neko kamenje može izgledati slično neobučenom oku, međutim teški i sjajni hematit ima prepoznatljivo prisustvo koje se ne može zameniti ni sa jednim drugim kamenom. Ime hematit potiče iz grčke reči za krv. Razlog za nastanak imena hematita može biti dvostruk. Spoljašnji hematit izgleda sjajno crno, ali ako razbijete kamen (što nije lako uraditi!), videćete da na unutrašnjoj strani hematit ima duboko krvavo crvenu boju.

Kristali koji privlače ljubav i otklanjaju nervozu: ova 3 kristala treba da imate kod sebeKristali koji privlače ljubav i otklanjaju nervozu: ova 3 kristala treba da imate kod sebeUkoliko vam je potreban mir upotrebite kristal koji razvija duhovnu svest i otklanja nervozu.

Drugi razlog za njegovo ime može biti povezan sa visokim sadržajem gvožđa u hematitu (skoro 70%), što je učinilo hematit popularnim lekovitim kamenom za krvne poremećaje. Pošto se hematit koristi tako dugo vremena, on ima širok spektar lekovitih svojstava koji mu se pripisuju, od olakšavanja grčeva nogu do olakšavanja groznice. Najbolji način da saznate moć hematita je da kupite kamen i sami eksperimentišete. Hematit postoji u izobilju, pa je veoma pristupačan.

Specijalna svojstva

Hematit ima veoma jaku energiju uzemljenja; to možete osetiti samo držanjem kamena u ruci. Takođe ima efekat hlađenja i smirivanja, i pomaže pri razvijanju koncentracije. Sve u svemu, hematit donosi kvalitet energije koja je snažna, jaka i uzemljiva. Većina hematita koji se prodaje na tržištu dolazi iz Brazila, Venecuele, SAD-a i Kanade. U feng šuiju hematit se koristi uzemljenje, smirivanje, i zaštitna svojstva. Hematit takođe može biti energizirajući (na uravnotežen način), tako da ga često možete naći u feng šui nakitu.

3 kristala za privlačenje novca: evo koji magični kristali i rituali donose obilje3 kristala za privlačenje novca: evo koji magični kristali i rituali donose obiljeEvo kako da koristite kristale da biste privukli novac i sreću!

Obrazac za izbor

Vaš odabrani oblik će zavisiti od namene hematita. Kao i kod svih kristala i kamenja koji su prilično pristupačni, dobro je imati barem nekoliko običnih hematita, jer ih na taj način možete poneti sa sobom bilo gde!

Od kola do torbice ili kancelarijskog kompjutera, možete postaviti hematit gde vam može pomoći sa snažnom energijom. Kada je u pitanju nakit, obavezno napravite razliku između hematita i magnetnog hematita. Iako magnetni (ljudski napravljeni) hematit ima svoje interesantne osobine, najbolje je da ipak odaberete prirodno napravljen! Najpopularnije opcije za nakit od hematita su narukvice i prstenje jer pomažu u ismirivanju energije.

Naučite da se lečite kristalima: evo kako da izaberete lični kristal i iskoristite njegovu isceliteljsku energijuNaučite da se lečite kristalima: evo kako da izaberete lični kristal i iskoristite njegovu isceliteljsku energijuPostoji 9 različitih načina lečenja kristalima, a evo kako da izberete kristal za otvaranje određene čakre i naučite proces…

Dobar Feng šui

Područje bagua koje najviše koristi energiju hematita su područje karijere i životnog puta (Severna bagua oblast). Takođe možete staviti kamen u prostor za kreativnost i decu (Zapad). Hematit je takođe odličan kamen za radnu ili kućnu kancelariju, kao i prednja vrata vaše kuće.

Ako želite da donesete hematit u vašu kuću (ili kancelariju) za dobar feng šui, možete pronaći mnoge male dekorativne predmete u oblicima životinja. Izaberite životinju čijem se duhu divite, kombinujte je sa energijom hematita i voila! - upravo ste dobili dobar feng šui lek!

Izvor: Moj enterijer.rs

N.V.T. Izvor The Spruce

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.