OVAJ CVET PRIVLAČI DOBRU SUDBINU, NOVAC I SREĆU: Elegantna biljka koju treba da ima svaki dom

Biljka koju preporučuju feng šui stručnjaci i naučnici iz NASE! Evo zašto treba da negujete mirni ljiljan...

Sobne zelene biljke mogu biti izuzetno dekorativne, bez obzira kakav stil uređenja doma preferirate. Ipak, lepota je samo jedna od njihovih blagodeti, jer prema feng šuiju određene biljke imaju i važan energetski uticaj.

Jedna od njih je mirni ljiljan. Nežna zelena biljka koja simbolizuje mir i čistoću, a njeni nežni beli cvetovi daju svakom domu posebnu i prirodnu čar. Vrlo je dekorativna i efektna, pa se često može videti kao glavna zvezda dnevne sobe - prostorije u kojoj provodimo najviše vremena.

Pročitajte još:

ŠTA ĆE SE DOGODITI AKO SOBNOM CVETU DATE SVOJE IME: Očekuje vas jedna divna promena

AKO OVO STAVITE NA DNO SAKSIJE, NIJEDNA BILJKA NEĆE UVENUTI: Sjajan trik profesionalnih cvećara koji morate da probate

OVA BILJKA DONOSI MIR U VAŠ DOM: Sobno cveće koje čisti vazduh, energiju i podstiče dobar san

I feng šui stručnjaci i NASA prepričuju ovu biljku kao jednu od najvažnijih za gajenje u domu - evo zašto!

Prema feng šuiju ova biljka je sjajni prirodni čistač energije. Veruje se da ima moć da negativnu energiju transformiše u pozitivnu i ublaži energiju konflikta i razdora. Takođe, ona predstavlja prosperitet, novac i blagostanje, pa se preporučuje da je držite i u kancelariji ili radnoj sobi.

Često je nazivaju i biljkom "dobre sudbine", jer se veruje da može ublažiti negativne vibracije u prostoru i pročistiti energetski tok.

Postoji i verovanje da ova biljka neutralizuje negativna zračenja elektronskih uređaja poput televizora, računara i rutera.

Mirni ljiljan je i pri vrhu top liste najboljih sobnih biljaka koje preporučuju Nasini naučnici. Prem njima, ova biljka je vrlo efikasna za čišćenje vazduha u zatvorenom prostoru i neutrališe toksine i zagađivače poput formaldehida - gasovitog jedinjenja koje se može naći u tkaninama (tepisi), lakovima i bojama za drvo i vatrostalnim materijalima.

Kako da oživite cveće koje je počelo da vene: napravite prirodni preparat od 3 sastojka za oporavak biljaka (RECEPT)Kako da oživite cveće koje je počelo da vene: napravite prirodni preparat od 3 sastojka za oporavak biljaka (RECEPT)Sve ste probali, ali cvetovi i dalje opadaju, a listovi su žuti? Pokušajte sa ovim prirodnim preparatom!

Kako se neguje mirni ljiljan?

Mirni ljiljan voli svetlost i toplotu, zato ga držite u toploj sobi u blizini prozora, ali ne direktno ispod prozora. Izbagavajte da izlažete biljku hladnom vazduhu ili velikoj sunčevoj svetlosti jer liske mogu požuteti.

Zalivajte je lagano i postepeno, oko jednom sedmično. Ako je redovno ne zalivate biljka se može osušiti, ali previše vode može izazvati truljenje korena. Dodirnite tlo pre zalivnaja - ako je u potpunosti suvo, zalijte biljku sa umerenom dozom filtrirane ili ohlađene prokuvane vode.

Bar jedanput nedeljno poprskajte listove mirnog ljiljana vodom.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.