Esencijalna ulja za prirodnu higijenu

Snaga biljaka u koncentrovanim uljima može odlično da se iskoristi pri čišćenju.

Esencijalna ulja su visokokoncentrovane smese dobijene iz različitih delova biljaka, a neka mogu da unište bakterije i efikasno deluju protiv buđi. Ulja su koncentrovana i stoga vrlo jaka pa sa njima ne treba preterivati. Jedna kapljica eteričnog ulja nane jaka je kao 30 šoljica čaja od te biljke.

Zato su prirodna ulja efikasna za korišćenje u domaćinstvu. Ne samo što će biti odlična zamena za kućnu hemiju, već će vam i osvežiti životni prostor. Ako tražite najbolje sredstvo za čišćenje četki i češljeva, savetujemo vam da sipate u posudu pola čaše vode, pola čaše destlovanog belog sirćeta i dodajte 20 kapi esencijalnog ulja (lavanda, eukaliptus ili čajevac). Potopite češljeve i četke na 20 minuta, nakon toga ih isperite i ostavite da se osuše.

Ova ulja su efikasna i za čišćenje mrlja na podovima. Nanesite 2 do 4 kapi ulja čajevca na zaprljana mesta, obrišite višak masnoće krpom  i istrljajte destilovanim belim sirćetom. Ulje od pomorandže delotvorno uklanja stvrdnute žvakaće gume sa različitih materijala. Nakon čišćenja dobro operite tkaninu.

Limunovo  esencijalno ulje koristite za brisanje vrata od tuš kabine dva puta mesečno čime ćete sprečiti stvaranje kamenca. Za čišćenje toaleta upotrebite rastvor dve kafene kašičice esencijalnog ulja čajevca u rastvoru sa dve čaše vode. Mešavinu sipajte u bocu sa prskalicomi nanesite na površine u toaletu. Neka odstoji oko pola sata i onda dobro oribajte. Takođe možete dodati nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja na unutrašnje strane držača za toalet papir i tako svaki put kada upotrebite papir, miris će se osloboditi.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.