Drvo napretka i plodnosti: kako da gajite nar u svojoj kući

Stari narodi su verovali da nar simboliše napredak, izobilje i plodnost, a uz par praktičnih saveta i vi možete uživati u ovoj egzotičnoj biljci.

Kako ističu mnogi stručnjaci u oblasti hortikulture, ovu biljku uopšte nije toliko teško uzgojiti.

Drveće nara koje se uzgaja napolju može da poraste čak i više od deset metra.
Međutim, patuljasta vrsta ovog egzotičnog voća pod imenom Punica granatum var. Nana ne doseže čak ni metar, te je idealna za uzgajanje u kući, piše Lisa.

Uz samo malo pažnje prilikom uzgajanja , možete sami uzgajati ovu biljku koja vam neće doprineti samo zanimljivom dekoru doma, već će vam obezbediti i ukusne plodove.

Seme nara možete uzgajati u saksiji koju ćete napuniti tresetom i peskom u odnosu 1: 2. Ovakvim kombinovanjem dobijate kvalitetno zemljište za svoju biljku.
Biljci je potrebno mnogo svetlosti, te je poželjno da je stavite na mesto koje je izloženo suncu, po mogućstvu u južnom ili istočnom delu kuće.

Idealan poklon za onog ko želi da radi na sebi: dnevnik za jedan red dnevno...

Ukoliko ne možete da postignete temperaturu od oko 15 stepeni Celzijusovih u blizini prozora, idealno bi bilo da svoju biljku zaštitite providnom folijom kako biste stvorili efekat staklene bašte.

No, budite pažljivi i povremeno skidajte foliju svakog dana barem na kratko.
Nar treba zalivati, kako biste ga obezbedili dovoljnom količinom minerala. Ipak, potrudite se da u ovome ne preterujete, jer će previše vlagi uništiti izdanke.
Ovu egzotičnu biljku bi valjalo ponekad i nađubriti. Pomešajte tri do četiri kapi đubriva u četvrtini kantice i zalivajte svoje drvo sa ovim rastvorom.

Izbegavajte da svoju biljku držite na mestima gde može direktno biti izložena toplotnom izvoru, posebno ako je reč o različitim grejalicama jer je možete isušiti.
Nar će procvetati nakon devet meseci, a nakon dve do tri godine možete očekivati i prve plodove.

drvo_napretka_i_plodnosti_kako_da_gajite_nar_u_svojoj_kuci1

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.