Donosi bogatstvo i štiti dom od loše energije: veruje se da je biljka "kineski dolar" magnet za obilje

Vekovima se veruje da ova biljka donosi bogatstvo, blagostanje i pozitivne vibracije - evo kako treba da negujete "kineski dolar"!

Prema starim verovanjima, Pilea peperomioides, zimzelena biljka poreklom iz južne Kine, može doneti finansijsku sreću zbog čega joj je jedan od naziva Kineski dolar.

Ova izdržljiva biljčica naziva se i Biljka misionara jer ju je četrdesetih godina prošlog veka norveški misionar Agnar Espegren iz Kine doneo u Norvešku, a uskoro se proširila i u druge skandinavske zemlje, pa i u Evropu. Njeno latinsko ime Pilea dolazi od grčke reči pilos, što označava predmet napravljen od filca.

Feng šui za sreću, zdravlje i novac u kući: evo gde treba da držite figuru kornjače u svom domuFeng šui za sreću, zdravlje i novac u kući: evo gde treba da držite figuru kornjače u svom domuSvi znamo da slon donosi sreću, žaba obilje, ali da li ste znali koliko je moćna i važna feng šui energija kojom vlada crna…

Kineski dolar je sobna biljka koja raste sporo i naraste do 30 centimetara. Izgleda kao nežna biljka, ali zapravo je vrlo otporna i laka za njegu. Na duguljastim granama koje izgledaju kao da se ljušte stvaraju se mnogobrojni tamnozeleni okrugli listovi. Kada je toplo (proleće i leto) možete je držati napolju, ali sa početkom jeseni potrebno je uneti biljku unutra jer će niske temperature teško preživeti.

Ova zimzelena biljka može se razmnožavati semenom, ali najlakše se razmnožava reznicama. Drvene stabljike se odrežu i stave u vodu dok ne puste duže korenje. Tada se presade u nove tegle sa dodanom rahlom kompostnom zemljom i sa rupicama jer se zemlja između zalivanja mora osušiti.

Gde je najbolje postaviti fontanu u bašti: 5 feng šui saveta za srećan i bujan vrtGde je najbolje postaviti fontanu u bašti: 5 feng šui saveta za srećan i bujan vrtMalo jezero ili fontana će sigurno privući blagotvornu energiju u vrt.

Za vreme vrućih dana biljku slobodno zalivajte često kako joj se listovi ne bi obesili, iako dobro podnosi i tvrdu i suvu zemlju. Kineski dolar najbolje će uspeti na polusenovitom mestu, dobro je da ima čim više svetlosti, ali nikako direktno Sunce. Zahvalna je i zato što je ne napadaju štetočine ni bolesti.

Po nekim istočnjačkim verovanjima jedan od najpoznatijih iscelitelja negativne energije u domu su biljke - i to uglavnom bujne, zelene biljke koje donose ne samo pozitivne vibracije za dobro raspoloženje ukućana, već i bogatstvo. Upravo se za Kineski dolar veruje da naročito privlači energiju bogatstva i blagostanja i da će ukućanima doneti više novca. Zato se ovakve biljke u nekim azijskim zemljama čak prenose kao najvredniji i najdragoceniji pokloni iz generacije u generaciju.

Izvor: Zadovoljna

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.