Da li u svojoj kući imate muškatle: evo kakvu energiju zapravo ovo cveće donosi u vaš dom

Koja je simbolika muškatli - cveće koje nosi veliku tajnu!

Muškatle imaju predivne cvetove, a ne zahtevaju veliku negu i vrlo su izdržljive što ih čini jednim od omiljenih cvetnica na mnogim balkonima.

Postoje razne varijacije muškatli koje se razlikuju po obliku cveta, načinu rasta (na primer videće muškatle) i po mirisu cvetova, ali jedno je sigurno - ovo cveće popravlja raspoloženje i ulepšava vaš balkon, dom ili baštu.

Istraživanja su dokazala da ukoliko imate bar jednu muškatlu u kući, to smanjuje rizik od nesanice i glavobolje.

3 koraka da malu terasu pretvorite u rajski kutak: evo šta vam je potrebno3 koraka da malu terasu pretvorite u rajski kutak: evo šta vam je potrebno3 koraka za pretvaranje male terase u predivan rajski kutak!

Sa druge strane, prema feng šui tumačenju, muškatle su cveće koje u dom privlače sreću i dobru energiju.

Svako cveće ima posebnu simboliku, a muškatle su definitnivno simbol radosti i lepote.

Veruje se da crvena muškatla privlači dobru či energiju u dom, lepe vesti i sreću, dok je ružičasta muškatla magnet za harmonične odnose u domu i romantičnu sreću.

Za napredak na poslu, u prostor za rad ili kancelariju stavite crvenu muškatlu. Veruje se da privlači potencijal, moć isticanja i napredak.

Ljubičasta muškatla je simbol obilja, dobrog zdravlja i novca i preporučuje se da je držite na prozoru ili balkonu u trpezariji.

Najlepše vikendice u prirodi: kućice u koje biste želeli da pobegnete od gradske gužve, vrućine i negativnih vesti (FOTO)Najlepše vikendice u prirodi: kućice u koje biste želeli da pobegnete od gradske gužve, vrućine i negativnih vesti (FOTO)Vikendice koje će vam probuditi maštu - male kuće okružene prirodom u koje bismo rado pobegli...

Muškatle vole svetlost i jutarnje Sunce, ali ne i direktne sunčeve zrake tokom celog dana. Gaje se na temperaturama od 10 do 27 stepeni Celzijusa, a tokom letnjih vrućina potrebno je da ih uveče "istuširate". Zalivanje mora biti redovno, ali umereno.

Muškatle cvetaju od kraja proleća, preko celog leta, a ponekad čak i u jesen ako su noći tople i prijatne.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.