Čista kuća bez hemikalija: 3 prirodna preparata protiv buđi

Postoje razlozi i "za" i "protiv" svakog od ovih preparata ali u ratu protiv buđi svako od nas mora da odmeri koju cenu je spreman da plati...

Upravo visoka cena je ono što govori "protiv" prva dva preparata! Najefikasniiji prirodni borac protiv buđi je ulje čajevca, jedno od najmoćnijih eteričnih ulja. Ovo ulje je prilično skupo, a ima i vrlo intenzivan miris. Uteha je u tome što će vam i mala količina ulja dugo potrajati, a miris iščezava relativno brzo.

Feng šui učitelji savetuju: 7 koraka za blistav i čist dom...

Preparat ćete napraviti tako što dve kašike ulja rastvorite u oko 400 ml vode, protresete bočicu sa sprejom i naprskate površine zahvaćene sporama buđi. Možete tretirati delove plafona, zavese za tuš u kupatilu ili tepihe čiji delovi su se ubuđali.
Drugi dobar saveznik u borbi protiv buđi je ekstrakt semenki grejpfruta - takođe ne preterano jeftina, ali bezmirisna supstanca koju će radije koristiti svi oni kojima smeta čajevac. Recept je sličan - 20 kapi ekstrakta na 400 ml vode.

Kako pročistiti dom plamenom sveće...

Treći kućni preparat je obično alkoholno sirće. Stručnjaci tvrde da čisto sirće ubija oko 80 odsto spora buđi, a vi ga rastvorite sa vodom i, po želji, dodajte nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja da prevladate neprijatan miris dok ne ispari.

Izvor: Lisa / Moj stan

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.