ZAŠTO U KUĆI TREBA ZAPALITI MALO TAMJANA I ŽALFIJE: 6 načina da iz doma izbacite negativnu i štetnu energiju

6 jendostavnih načina da očistite dom od negativne i štetne energije - Svako može da ih primeni!

Nalazimo se u onom što se naziva mračnim dobom godine, kada se sunčeva svetlost smanjila, noći su duge i hladne, a duhovi slobodnije lutaju dok se velovi proređuju.

Negativna, štetna energija može na nekoliko načina mirno ući u vaše domove. Nije važno kako je ova negativna energija našla svoje mesto u vašem domu; ono što je važno je da se toga rešite što pre, a to možete učiniti izvođenjem nekoliko jednostavnih rituala.

Pročitajte još:

TAMJAN ČINI ČUDA ZA ZDRAVLJE! Leči disajne infekcije, smanjuje upale u organizmu: Evo kako da koristite ovu lekovitu smolu za dušu i telo

Šta sve može da izleči tamjan: lekoviti miris koji čisti energiju u domu i jača zdravlje

Kako koristiti tamjan tokom molitve i meditacije: njegov miris donosi u dom mir i sreću

Uklanjanjem negativne energije iz svog doma vratićete mu ravnotežu i sklad. Postoji nekoliko situacija kada je ponavljanje sledeća četiri rituala čišćenja neophodno. Trebaju se praktkikovati ako je neko bolestan, ako su vašu kuću često posećivali ljudi, ako ste se preselili, osećate porast negativnih emocija ili vam se neprestano događaju neprijatne situacije.

1. Zapalite žalfiju i tamjan

Ovo je jedan od najstarijih, najbržih i najdelotvornijih načina da svoj životni prostor očistite od negativne energije. Da biste izvršili čišćenje žalfijom, morate otvoriti ulazna vrata i sve prozore u svom domu. Zapalite žalfiju i pustite da na trenutak gori. Zatim ugasite plamen i pustite da se dimi neko vreme.

Najbolje mesto za početak su zadnje sobe vaše kuće. Obiđite sobu i pokrijte što više prostora. Upotrebite pero ili bilo što drugo kako biste raširili dim žalfije od uglova do uglova sobe. Svakako uđite u svaku sobu dok nalazite put do ulaznih vrata. Kada ste stigli u prednji deo stana ili kuće, izađite kroz vrata i pređite žalfijom oko vrata i okvira. Žalfiju ostavite spolja i dopustite da izgori. Zatim zapalite malo tamjanske smole i ponovite šetnju po stanu.

To će odbiti negativnu energiju na dubljem nivou.

2. Pospite malo soli u uglove, na prozorske okvire i ulaze svog doma

U četiri ugla sobe pospite morsku so i pustite da odstoji 48 sati. To će apsorbovati negativnu energiju prethodnih vlasnika, ako se tek useljavate, ili negativnu energiju ljudi koji su bolesni ili se svađaju. Nakon 48 sati so usisajte ili pometite i bacite. Za dodatnu zaštitu sameljite šafran i pomešajte ga sa soli. U tibetanskoj tradiciji zle energije ne vole miris šafrana, pa neće ući u prostor ako je šafran korišćen.

Zatim temeljno očistite vrata i prozore svog doma koristeći mešavinu soka od 5 limuna, šoljicu soli i 1/4 šalice belog sirćeta dodanog u kantu vode (smesa je jaka, zato upotrebite rukavice). Kada se površine osuše, na prozorske daske i na pod kraj vrata pospite morsku so kako biste sprečili da negativne energije ponovno uđu u vaš dom.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.