BILJKA SRCE SIMBOL JE VEČNE LJUBAVI: Evo kako da u svom domu negujete Flamingov cvet

Biljka koja je simbol ljubavi i prijateljstva - Evo zašto u domu treba da imate predivni Flamingov cvet!

Flamingov cvet (Anturijum) jedna je od sobnih biljaka koja definitivno privlači poglede. Ova tropska biljka poreklom iz Srednje i Južne Amerike zato krasi mnoge domove i na našim prostorima.

Pročitajte još:

BOŽIĆNA ZVEZDA - CVET KOJI DONOSI SREĆU U VAŠ DOM: Evo kako da je izaberete i negujete da bi što duže cvetala

Romantičan zimski cvet: evo kako se pravilno neguje božićni kaktus

Prepoznatljiva je po svojim krupnim i sjajnim listovima i voštanim cvetovima uglavnom jarkocrvene boje. Najpoznatiji i najčešći su cvjetovi crvene boje, ali mogu biti i bijeli i ružičasti. Zbog srcolikog oblika cvetova ova biljka se naziva i biljkom sa srcem, a simbol je ljubavi i prijateljstva.

Pravilna briga za ovu biljku nije zahtevna sve dok joj osiguravate nekoliko ključnih elemenata.

biljka-srce-simbol-vecne-ljubavi-nega-flamingov-cvet_1381649480

Odgovaraće joj boravak na svim nivoima indirektnog svetla, ali imajte na umu da će biljka koja boravi na slabo osvetljenom delu imati manje cvetova i rašće sporije.

Flamingov cvet ne podnosi direktnu sunčevu svetlost koja mu može uništiti listove. Najviše mu, dakle, odgovara jarko, nedirektno svetlo.

Najlepša pesma za mart: Jedan maleni cvet, Branko MiljkovićNajlepša pesma za mart: Jedan maleni cvet, Branko MiljkovićPesma koja nam leči dušu - uveličajte dolazak marta predivnom poezijom Branka Miljkovića!

Što se tiče temperature, ova biljka voli toplotu, a najsrećnija je na temperaturama koje se kreću od 20 do 22 stepena. Potrudite se da se temperatura prostorije u kojoj boravi ne spušta ispod 16 stepeni.

Takođe, biljku držite dalje od promaje i vrućih radijatora. Zbog činjenice da voli visoku vlažnost vazduha, za ovu biljku i kupatilo mesto koje će joj savršeno odgovarati.

biljka-srce-simbol-vecne-ljubavi-nega-flamingov-cvet_1643527336

Kada je u pitanju zalivanje, u zimskom periodu dovoljno ju je zalivati jednom nedeljno, a leti to možete da činite i češće. Dva puta nedeljno trebalo bi da bude dovoljno. Povremeno biljku poprskajte pomoću rasprišivača tako da se oseća kao da je u svojim tropskim krajevima.

Uz pravilnu negu i redovito đubrenje, ova biljka može davati nove cvetove tokom cele godine. Međutim, obično postoje ciklusi tromesečnog cvetanja, nakon kojih sledi nekoliko meseci bez cvatnje, a zatim ponovno tri meseca cvetanja.

Sjajni listovi i novi cvetovi najbolji su dokaz da se za ovu biljku dobro brinete.

Izvor: Zadovoljna.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.