7 koraka da oslobodite kuću negativne energije po savetima feng šui stručnjaka

Kako bi u vašem domu vladala pozitivna energija dom mora biti uredan i čist. Međutim, ponekad je neophodno i da pozitivnu energiju oživimo, a evo i kako ćemo u tome uspeti...

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na ‘energetsko čišćenje' čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa.

Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način "upija" i u zidove, predmete, nameštaj.

Nakon energetskog čišćenja, energija je ponovno sveža, uzdiže se i prosvetljuje pa može slobodno da kruži prostorom.

Ponekad jednostavno možete osetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vreme da očistite prostor u kojem živite.

Postoji dosta načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.

Pustite pozitivnu muziku

Jedan od načina da očistite dom od negativne energije je da glasno pustite muziku. Prema tradicionalnom kineskom verovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče na način da se negativna energija raziđe i nestane. Takva je muzika dobra ne samo za naš prostor već i za dušu jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, želite li da očiste svoj dom od nakupljene energije, glasno pustite neku pozitivnu muziku, pevajte, plešite i isterajte loše misli.

Više: Pet kratkih feng šui lekcija

Rešite se starih i nepotrebnih stvari

Postoje verovanje kako je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, naročito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvek mogu na sebi imati emocije koje ste osećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, besa... Uz neke su stvari vezane i određene uspomene koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju vama. Dakle, ukoliko želite da se rešite negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

Više: 5 najvažnijih pravila pre preseljenja u novi dom po feng šuiju

Premestite nameštaj

Reorganizacija nameštaja dobra je stvar jer nam pomaže da izbalansiramo energije u prostoriji. Prema pravilima feng šuija, nameštaj u prostoriji mora biti složen tako da ostane što više slobodno prostora kako bi energija mogla da slobodno struji. To će sprečiti zle duhove i negativnu energiju da prianja uz nameštaj. Slobodni prostor rasteraće energiju (baš kao i glasna muzika) i omogućiti joj da slobodno struji.

Više: Feng šui pravila za sređivanje kuće

Morska so

Prema nekim tradicionalnim verovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po uglovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, možete da pomešate toplu vodu i so i time da obrišete podove.

Feng šui učitelji savetuju: 7 koraka za blistav i čist dom

Očistite tepihe

Čišćenje žalfijom uobičajeno je kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka jer se smatra kako je dim izuzetno koristan kod pročišćavanja prostora i za isterivanje zlih duhova. Želite li očistiti prostor u kojem živite, u zdeli zapalite malo lišća žalfije i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od loše i nakupljene energije.

Počistite ulaz u kuću

Sledeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljnju prljavštinu koja u sebi sadrži lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena će energija biti eliminisana.

Molitve

Na samom kraju, prema većini tradicionalnih verovanja, molitva je izuzetno korisna praksa za isterivanje zlih duhova i negativne energije. Meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri su odlični. Pronalaženje unutrašnjeg mira pomoći će vam da se izborite s nižim silama te da se oslobodite negativnosti.

Izvor: Atma.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.