5 biljaka koje se najlakše održavaju: imaćete predivan ukras za dom, a uštedećete vreme i novac

Najlepše biljke za vaš dom koje se lako održavaju!

Višegodišnje biljke izrazito su zahvalne za održavanje, jer jednom kada ih posadote, nije ih potrebno ponovo presađivati. Osim toga, ulepšavaju balkon ili vrt, jer cvetaju svake godine.

Za ljubitelje cveća rano proleće je idealno vreme za razmišljanje o tome kako ukrasiti svoj balkon ili vrt. Kako ne biste gubili vreme na često presađivanje, koje najčešće zauzima puno mesta, pogotovo ako se radi na balkonu, razmislite o kupovini višegodišnjih biljaka.

U prodavnicama, pijacama i rasadnicima mogu se kupiti semena ili mlade višegodišnje biljke po izboru.

Ovo je savršen stan za romantične duše: zavirite u maštovit stančić u pastelnim bojama - terasa će vas očarati (FOTO)Ovo je savršen stan za romantične duše: zavirite u maštovit stančić u pastelnim bojama - terasa će vas očarati (FOTO)Nežan, romantičan i jedinstven - zavirite u pravi ženski stan! Terasa će vas oduševiti...

Ovim potezom uštedećete novac i vreme, a cveće i biljke ukrašavaće vaš prostor iz sezone u sezonu. Još jedna od prednosti višegodišnjih biljaka jeste ta što nisu zahtevne za održavanje te uspevaju čak i ako na njih s vremena na vreme "zaboravite".

Mlade višegodišnje biljke dolaze u plastičnim posudicama koje je potrebno presaditi u zemlju ili teglicu, a za sadnju semena potrebno je napuniti teglice do 3/4 zemljom, lagano rasporediti seme, te na njega dodati tanak sloj zemlje koji će prekriti seme.

Nakon svakog presađivanja potrebno je zaliti biljku i dodati malo supstrata.

Kako bismo vam olakšali izbor pri kupovini, predstavljamo vam pet biljaka koje će vas uveseljavati svake godine:

  • 1. Ehinacea ili rudbekija
  • 2. Uresnica ili Kosmos
  • 3. Dnevni ljiljan
  • 4. Lavanda
  • 5. Devojačko oko

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.