10 stvari koje treba da izbacite iz svog stana: ugrožavaju zdravlje i stvaraju rizične bakterije

Evo koje predmete treba da izbacite iz svoje kuće - rizični su po zdravlje...

Spisak stvari koje treba da kupimo uvek je dugačak i čini nam se nedostižan, ali da li ste razmišljali o tome koje stvari treba da bacite, piše Lovesensa.

Istraživanja pokazuju da neke naizgled bezazlene stvari u domu mogu biti izvor bakterija i uzrok oboljenja.

Evo koje predmete treba da izbacite iz svoje kuće:

1. Aerosolni osveživači vazduha - većina sadrži štetne hemikalije koje negativno utiču na reproduktivni sistem i ugrožavaju zdravlje organizma. Umesto osveživača prepunih štetnih hemikalija, odlučite se za domaće osveživače na bazi eteričnih ulja.

2. Plastične posude - sve plastične posude pošaljite na recikliranje, naročito one koje su napravljene od prozoirne plastike, odnosno sadrže oznaku "PC" što znači "polikarbonat". Hemikalije iz plastičnih posuda mogu preći na hranu, pa tako u vaš organizam. Ovakve hemikalije ugrožavaju hormonski sistem, srce, imunitet i zdravlje organizma. Zamenite platične posude staklenim.

Kako se pravilno koristi soda bikarbona za čišćenje kuće: trik za pranje zavesa, tepiha i čišćenje veš mašineKako se pravilno koristi soda bikarbona za čišćenje kuće: trik za pranje zavesa, tepiha i čišćenje veš mašineUmesto skupih sredstava za čišćenje koja su puna toksičnih hemikalija, dom možete očistiti pomoću sode bikarbone - evo kako!

3. Antibakterijski sapun - mnoga istraživanja pokazuju da većina antibakterijskih sapuna nije efikasniji u borbi protiv bakterija od drugih, klasičnih sapuna. Takođe, mogu biti opasni po zdravlje jer većina antibakterijskih sapuna sadrži triklozan, sastojak koji negativno utiče na hormone kod životinja i može izazvati rezistenciju na antibiotike kod ljudi.

4. Mleko za sunčanje - obratite pažnju na rok trajanja mleka za sunčanje jer sastojci koji blokiraju negativno dejstvo sunčeve svetlosti s vremenom nestaju i isparavaju. Ako je kremi za sunčanje istekao rok trajanja, obavezno je bacite i zamenite je novom.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.