10 saveta za lako i brzo sređivanje kuće: ako ovo uradite, dom će uvek biti čist i uredan

Ako sanjate o tome da vam kuća uvek bude maksimalno sređena i uredna, a ne znate kako da izvedete ovu moćnu transformaciju, poslušajte 10 super saveta za lako i brzo raspremanje doma!

Da li biste voleli da vam u kući bude sve uredno i čisto kao u apoteci? Ili vam je važno samo da u domu nema prljavštine, a povremeni nered možete da izdržite, pita Lepa & Srećna.

U zavisnosti od broja članova porodice, njihovih navika i obaveza van kuće, odgovor na ovo pitanje može se i te kako menjati s vremena na vreme.

Mnoge žene vole da im životni prostor bude "cakum-pakum", ali se želje i mogućnosti "raziđu" kad, na primer, dođu deca ili se presele u manji stan.

Dvorište koje će vas potpuno očarati: ako želite baštu iz snova, ovo su odlične ideje za vas (FOTO)Dvorište koje će vas potpuno očarati: ako želite baštu iz snova, ovo su odlične ideje za vas (FOTO)Inspiracija za predivnu baštu o kojoj odavno sanjate - evoa kako možete da jednostavnim koracima promenite izgled svog dvorišta!

Ipak, osnovne savete za lako i brzo čišćenje kuće svi treba da usvoje, a posebno su korisni za tinejdžere koji tek treba da nauče kako da održavaju red u svojoj sobi.

Ako i vaš partner bude usvojio slične navike, živećete u urednom domu koji ćete održavati bez puno muke.

1. Ne izlazite nikad iz prostorije praznih ruku.

Kad izlazite iz sobe, ponesite sve što je potrebno vratiti na svoje mesto. Da li je to prazna kafena šoljica, dve knjige koje ste sinoć poneli u spavaću sobu? Potrudite se da ih vratite na policu u dnevnoj sobi a noćni stočić ostavite uredan. Ako je potrebno, ponesite nešto dublji poslužavnik ili pliću kutiju uz koju će ovaj posao biti lak i bezbedan. Ne treba da ispustite čašu, slomijete naočare koje nosite ispod miške niti da pričepite prste dok zatvarate vrata.

2. Čistite malo po malo.

Ne dozvoljavajte da vam se nagomilaju poslovi. Na primer, nemojte čekati da se skupi mnogo prljavih sudova ili veša. Sudove perite dok pripremate hranu ili bar isperite i stavite u mašinu za pranje. Veš perite sistematično - odvojite dan za beli, šareni, crni veš.

3. Napravite raspored za određene poslove.

Rutina oslobađa energiju koju možemo da koristimo za druge stvari. Zato osmislite najbolji raspored i prepustite "automatizmu" da uključuje veš-mašinu u planirano vreme, dopunjava spisak za kupovinu koji je uvek na istom mestu, plaća račune u tačno precizirani datum. Naravno da ćete to raditi, zapravo, vi ali bez puno brige, razmišljanja i potrošene energije.

4. Uredni ljudi ne pretrpavaju prostor.

Ne treba preterivati sa ukrasima, detaljima, uspomenama, stvarčicama. Tako je lako preći granicu posle koje se ne može napraviti razlika između suvenira i programa sa izložbe koji smo, prosto, zaboravili da bacimo ili arhiviramo. Gomila sitnica lako skuplja mnogo prašine a teško se čisti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.