Vežba življenja: jednostavna meditacija koja vraća želju za životom

Ukoliko vam se desi da izgubite motivaciju, samo se setite da je život čudo postojanja i primenite ove vežbe meditacije.

Prilikom posmatranja osećaja u vezi sa življenjem i umiranjem, pokušajte da razlikujete dolaze li ti osećaji iz tela ili iz uma. Ponekad je problem u telu - ono je iscrpljeno kao vaše vozilo; tada su dobra ishrana, odmor i bolja nega tela lek koji daje novi zamah životu. Ali, ako ste zaista izgubili motivaciju za život, onda bi sledeće ukazivanje moglo da vam da novi smer:

Mantra Ganeša: ove moćne reči otvaraju vrata sreći i obilju (VIDEO)

1. U opuštenom stanju meditirajte na sve što ste uradili u ovom životu, nabrojte sve čega se setite, prihvatite to i cenite. Onda razmišljajte o svemu što biste još hteli da učinite. Šta bi to sve trebalo da se učini da se postignu novi ciljevi?

2. Oslobodite se starih načina života, stare ličnosti. Koje promene treba sprovesti da bi nastalo nešto novo? Kako bi to moglo da izgleda?

Osetite kako staro prolazi, a novo se rađa. Što više osetite slast novog, tim bolje! Verujte da se novo već događa.

3. Napišite imaginarni članak o vama koji bi mogao da izađe u novinama za nekoliko godina, navedite sve što ste postigli i ono što biste želeli da postignete. Meditirajte na različite mogućnosti.

4. Preispitajte želju za smrću. Zar ne postoji nešto što bi vam moglo izmeniti život nabolje?

5. Osetite ponovno kako nestaje stari opterećujući način života, a novi se približava: uvek je moguće pozitivno iznenađenje koje ne možete ni da naslutite, jer život je zapravo - misterija, čudo postojanja.

Mogli biste da budete prinuđeni da stvari sagledate u sasvim novom svetlu, i da opraštate sebi i drugima kako biste kompletirali oslobađanje.

Ovo je najmoćnija mantra na svetu: poslušajte zvuke koji bude radost i duhovne potencijale (VIDEO, DEVA PREMAL)

Plitko razumevanje i nedostatak ljubavi prouzrokuju čvršće, jače blokove nego što to čine drugi ljudski nedostaci kao što su strahovi, ego ili pohlepa. Ponekad prenaglašeno osećanje ili senzacija mogu da pospeše oslobađanje, pružajući osećaj kontrole, a u isto vreme i osvešćenje situacije.

vezba_zivljenja_jednostavna_meditacija_koja_vraca_zelju_za_zivotom_2

Izvor: Portal 3 svijesti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.