Umirujuća meditacija za pun Mesec u Ovnu: magičan ritual koji će vam doneti blagostanje u ljubavi (25-30. septembar 2018. godine)

Da biste iskoristili astrološki aspekt koji donosi blagostanje na ljubavnom planu, potrebno je da vam duša i telo budu u harmoniji uz pomoć sledeće meditacije.

Ovan je znak koji se najviše oslanja na razum dok Mesec vlada našim emocijama. Moguće je da će ovakav astrološki aspekt učiniti da se osetite nervozno, ljuto ili frustrirano. S druge strane, bićete motivisani da napravite promene koje ste priželjkivali već duži vremenski period.

Kako pun Mesec donosi vatrenu energiju, biće dobro da primenite sledeći ritual koji će vam pomoći da ostanete mirni i balansirani. Ući ćete u stanje u kojem ćete moći da oslušnete sopstveno srce i čujete koje su vaše istinske strasti.

Ritual možete sprovesti bilo kada, ali najpogodniji dani biće od 25. do 30. septembra.

3 saveta za pravilnu meditaciju3 saveta za pravilnu meditacijuMeditacija mnogima predstavlja izazov, posebno početnicima kojima u umu prevlađuje konstantna buka misli. Opustiti se znači, u…

Okadite prostor po svojoj želji: zapaljenom žalfijom, tamjanom ili mirišljavim štapićima. Dok čistite prostor, ponavljajte sledeću mantru: "Čistim sebe i prostor u kom se nalazim svetlom i energijom ljubavi. Oslobađam svoje srce od tereta koje više ne nosim. Puštam svu zaostale energiju koja me zadržava. Stvaram prostor koji je otvoren da primi sva blagostanja koje mi šalje Univerzum."

Nakon toga se udobno smestite u omiljenu fotelju ili lezite na krevet. Zapalite sveću i odložite je u blizini, dok u ruci možete držati omiljeni kristal. Zatvorite oči i prekrijte ih kesicama čaja od lavande. Napravite deset dubokih udaha, opuštajte se i osetite umirujući efekat magične lavande.

Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)Meditacija unutrašnjeg osmeha: jednostavan način da vam se celo biće smeje (savet indijskog mistika)Ova jednostavna meditacija koju preporučuje indijski mistik Osho pogodna je za svaki dan, a pomoći će vam da se celim bićem…

Zatim postavite obe ruke na mesto gde vam se nalazi srce, istovremeno držeći kristal. Duboko udahnite deset puta i ponavljajte sledeću mantru:

"Nalazim se u savršenom balansu. Osećam senzaciju hlađenja koju mi donosi Majka Zemlja i vrelinu koju mi daje Majka Mesec. Balansirana sam. Jedno sam. Bilo kakva ljutnja ili frustracija se sada otapaju. Osećam se smireno. Kontrolišem svoje disanje. Osećam se lagano. Motivisana sam i spremna na putovanje koje sledi."

Biće potrebno da još jednom duboko udahnete i izdahnete sav preostali bes i ljutnju. Zatim dišite ujednačeno i ne dozvolite da bilo kakva neželjena misao uđe u vaš um.

Kada budete spremni, odložite kesice čaja u času vode. Zamislite da je sav teret i frustracija skoncentrisana u tim kesicama čaja. Idite do prozora ili izađite na terasu pod mesečevu svetlost. Prospite vodu i njen sadržaj kao da se time oslobađate od svih negativnih emocija.

Kako biste označili kraj rituala, ugasite svećicu. Možete zaspati sa kristalom pored sebe ili ga držati u šaci kao podsetnik na relaksirano stanje koje ste upravo postigli.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.