Stavite levi dlan na srce i dišite duboko: već danas probajte ovu moćnu meditaciju i odmah ćete osetiti promenu

Ova jednostavna meditacija će vam sigurno pomoći da osetite kako vas napusta stres.

Kada je američki psihofiziolog dr Rollin McCraty ustanovio da polaganje ruke na srce, praćeno usporenim disanjem, može da umiri um i telo, u tom su se pravcu razvile brojne antistresne tehnike.

Meditacija koja pomaže da ostvarimo željenu budućnost: prvi korak je zapisivanje najveće željeMeditacija koja pomaže da ostvarimo željenu budućnost: prvi korak je zapisivanje najveće željeDoktor Joe Dispenza - meditacija koja aktivira naše neograničene sposobnosti i pomaže da ostvarimo budućnost iz snova!

Položite levi dlan na srce. Dišite polako, meko i duboko, usmeravajući dah u područje srca. Prisetite se jednog trenutka kad ste se s nekom osobom osećali sigurno i voljeno. Nije potrebno da se prisećate celog odnosa sa tom osobom, dovoljan je samo jedan trenutak.

Stavite dlan na bolno mesto: ova jednostavna meditacija ublažava bolove i isceljuje teloStavite dlan na bolno mesto: ova jednostavna meditacija ublažava bolove i isceljuje teloSamoisceljujuća meditacija uveriće vas u moć koju vaš um ima nad telom - evo kako se osloboditi bolova!

Prisećajući se, osvestite sva prijatna osećanja odabranog trenutka i prepustite im se sledećih 20 - 30 sekunda. Primetite da li se osećate i fizički mirnije i sigurnije!
Ovu meditacijsku tehniku možete praktikovati koliko god puta želite, posebno kada osetite tinjajuće znakove stresa ili uzrujavanja. Vremenom ćete naučiti da se oslobodite emocionalnih reakcija i pre nego što vas obuzmu.

Izvor: Sensa.hr

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.