Psihološka vežba usporavanja na kraju godine: kako da donesete najbolje odluke za budućnost

Samo u miru možemo da razmislimo o prošloj godini i da postavimo ciljeve za sledeću. Zato, krenimo sa dubokim uzdahom...

Pogledajmo svoj raspored i izbacimo sve stvari koje nisu nužne. Nađimo vremena za sebe, za odmaranje i skupljanje snage. Sve će nam se to višestruko vratiti!

Energetska psihologija: vežba tapkanja tačke na meridijanu pluća...

Prvo se usredsredimo na počinak. On može biti aktivni, recimo da nešto čitamo ili uradimo za sebe, ili pasivni, kad meditiramo. Šta god da radimo, obratimo što više pažnje na disanje.

Disanje iz stomaka je jedna od najbitnijih tehnika disanja koja nam pomaže da se vratimo u trenutak ovde i sada, odakle možemo da radimo najbolje odluke. Kad god nam treba ova moć, odvojimo nekoliko minuta i dišemo iz stomaka, tako da uz udah napunimo stomak vazduhom, a sa izdahom ga ispraznimo.

Jednostavna vežba kojom se pojačava harizma...

Sad treba da što je više moguće izbegnemo stres, žurbu i nepotrebno gubljenje energije. Samo u miru možemo da razmislimo o prošloj godini i da postavimo ciljeve za sledeću.

Ne gubite ove momente koji su najefikasniji za ovakve stvari. Prvo prihvatite sve što vas predstavlja, onda razmislite šta biste hteli sledeće godine da unapredite kod sebe. Budimo zahvalni za iskustva ove godine, gledajmo na nju kao na poklon života i sa potpunom radošću se otvorimo novim avanturama.

Izvor: Sensa

Nina Kokalj

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.