Očistite um uz pomoć anđela: 5 saveta za laku meditaciju

Ako želite da očistite svoje misli i osnažite telo uz pomoć meditacije, a nešto vas stalno u tome dekoncentriše, ovo su saveti za vas...

1. Pozovite anđele - Pre nego što počnete da meditirate, fokusirajte se na svetlo i recite: "Hvala, Anđeli. Hvala vam za pročišcenje duše današnjom meditacijom. Tako je dobro što ste ovde!"

2. Ostanite prizemni - Svaki put kada primetite da vaš um počinje da luta, fokusirajte se stopala i osećaj koji imate na njima. Obratite pažnju - jesu li oslonjena na hladan pod ili na topao tepih? Da li nosite čarape ili i cipele?
Da li ste u poziciji lotosa? Kao što ste uspeli da se fokusirate na stopala, tako probajte da se fokusirate na um i telo i uspećete da se vratite u sadašnji trenutak.

Kako trenirati svesnost: meditacija u hodu

3. Ne zaboravite na mudru - Kada meditirate, postavite ruke u položaj u kojem su vam dlanovi okrenuti ka gore, kao da nešto treba da primite. Uz pomoć položaja šaka, vaš um se može vratiti u sadašnji trenutak i pomoći da se pravilno fokusirate na meditaciju. Pet prstiju predstavlja pet duhovnih elemenata i kada skupite prste u pesnicu uspećete sve da ih vratite.

4. Potvrdite svoje uživanje - Može se doogoditi da vam se tokom meditacije vrzmaju različite misli po glavi, poput toga kako meditiranjem ništa ne postižete i kako ste veliki antitalenat. Kada se to dogodi, jednostavno sami sebi poručite: "Potpuno sam siguran da uživam u ovom iskustvu. Ovde sam bezbedan i okružen ljubavlju!"

5. Zaboravite na buku - Ako čujete buku vožnje automobila, dece koja idu u školu ili neku drugu, jednostavno pokušajte da zaboravite na nju. Svaki put kada čujete buku, fokusirajte se na dah i dišite u skladu sa bukom. Možete čak i pomisliti: "Ova buka oko mene je potpuno prirodna i neka slobodno traje."

ocistite_um_uz_pomoc_andela_5_saveta_za_laku_meditaciju1

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.