Oči ljubavi: meditacija za povezivanje s energijom ljubavi

Ljubav je i osećaj i energija koja nas može snažno podržati ako se unutar sebe s njom svesno uskladimo.

Negujući ljubav kao svoju najvišu svrhu možemo se osećati mirnije i srećnije, a ovaj fokus može podržati i u stresnim i teškim trenucima...

Meditacijsku tehniku za dublje povezivanje s energijom ljubavi navodi američka učitejica joge i meditacije Jennie Lee u svojoj knjizi "Breathing love: Meditation in Action". Pokušajte s tehnikom koju je nazvala Eyes of Love (Oči ljubavi).

5 mantri koje zaustavljaju talas negativnih misli: jednu ponavljajte 40 dana i doživite apsolutni mir5 mantri koje zaustavljaju talas negativnih misli: jednu ponavljajte 40 dana i doživite apsolutni mirKada meditirate sa ovom mantrom ulazite u doboko stanje smirenosti u celokupnom biću!

Najpre dišite saosećajući sa sobom i gledajući sebe kao ljubav. Odlučite da budete potpuno prisustni u susretima s ljudima - odvojite vreme da ih pogledate očima ljubavi - uspostavite kontakt očima i nasmešite im se. Osvestite vezu koju delite - ista energija koja kuca u vašem srcu nalazi se i u njihovim srcima. Držite svoje srce otvoreno bez obzira na ono što vam dolazi u život i ne zaboravite osetititi saučešće i prema sebi i prema drugima, čak i prema onim "teškim" ljudima, jer je njima to najviše potrebn. Lee objašnjava da će nam gledanje očima ljubavi vremenom postati jednostavno poput disanja, a naš će život biti onoliko miran koliko se uskladimo sa svojom pravom prirodom - ljubavi.

Izvor: Sensa.hr

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.